Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Απολύσεις στις ιχθυοκαλλιέργειες "Νηρέας"

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε. 
Ελ. Βενιζέλου 13 ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΗΛ : 26410 22325   FAX : 26140 46515


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Α. καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Διοίκησης της επιχείρησης ιχθυοκαλλιεργειών του ΝΗΡΕΑ. Η Διοίκηση προχώρησε στην απόλυση συναδέλφων εργαζομένων φυλάκων με τον πρόσχημα του μη επαγγελματισμού τους. Με προκλητικό τρόπο, επικαλούμενη ακόμα και τον άδικο χαμό του συναδέλφου το 2018, θα δώσει τη φύλαξη σε μεγάλη εταιρεία security G4S. Μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης ξαφνικά ανακάλυψαν ότι οι εργαζόμενοι δεν είχαν επαγγελματισμό! Αντί η Διοίκηση να πάρει μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην επιχείρηση για να μην υπάρχουν ατυχήματα, και μάλιστα θανατηφόρα, ρίχνει την ευθύνη στους εργαζόμενους.
  Η Διοίκηση του ΝΗΡΕΑ θωρακισμένη από το καινούργιο αντεργατικό οπλοστάσιο που της παραχώρησε η κυβέρνηση της Ν.Δ. και μάλιστα σε μια περίοδο πανδημίας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, προχωράει σ’ αυτές τις ενέργειες με κύριο στόχο τη διασφάλιση και αύξηση των κερδών της. Είναι σίγουρο ότι δε θα σταματήσουν εδώ, θα προχωρήσουν παραπέρα. 
   Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στo σωματείο τους, να τo ισχυροποιήσουν και μέσα από συλλογικές διαδικασίες να αποφασίσουν αγωνιστικά για την αντιμετώπιση αυτών των ενεργειών της επιχείρησης και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Σ’ αυτή την κατεύθυνση το Ε.Κ.Α. θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τις αποφάσεις τους . 
   Καλεί τη Διοίκηση της εταιρείας να ανακαλέσει τώρα τις απολύσεις και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς (συσκευαστήριο, θάλασσα κ.λ.π ) .
  Με την οργάνωση και τον αγώνα μας μπορούμε να αποτρέψουμε αυτές τις μεθοδεύσεις.
                                                
     Αγρίνιο 18/26/2020
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου