Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Ευρεία σύσκεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιερής Πόλης Μεσολογγίου
  Με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, διεξήχθη στο εργατικό κέντρο, ευρεία σύσκεψη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, για την οριστικοποίηση του ψηφοδελτίου, τη συμπλήρωση της διακήρυξης, τα οικονομικά και την κατάρτιση του προγράμματος δράσης έως τις επερχόμενες τριπλές εκλογές.
   Αρχικά, ο Μίλτος Λιάπης, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί και παρουσίασε το πρόγραμμα εξορμήσεων των επόμενων ημερών, των συσκέψεων, της Πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης και της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που θα διεξαχθεί στις 12 Μάη, στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου, με ομιλητές τον Γραμματέα Περιοχής του ΚΚΕ Δημήτρη Τζαβάρα, τον βουλευτή και υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νίκο Καραθανασόπουλο και τον υποψήφιο Δήμαρχο Μεσολογγίου Θύμιο Γερολυμάτο.
  Η Γραμματέας της τοπικής Οργάνωσης Μεσολογγίου του ΚΚΕ Ηλέκτρα Ροδιτάκη παρουσίασε αμέσως μετά, το κεντρικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού στον ευρύτερο δήμο και τα ψηφοδέλτια ανά δημοτική ενότητα.
   Στη συνέχεια, ο Θ. Γερολυμάτος αναφέρθηκε αναλυτικά στις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τον ευρύτερο δήμο, τονίζοντας ιδιαίτερα τους άρρηκτους δεσμούς που τα συνδέουν με την αντιλαϊκή πολιτική όλων των αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ. Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να εμπλουτίσουν με τις προτάσεις τους τη διακήρυξη και το πρόγραμμα του συνδυασμού, ενώ ιδιαίτερο βάρος έδωσε στην αναγκαιότητα της συμμετοχής όλο και πιο πολλών σε εξορμήσεις, συσκέψεις και εκδηλώσεις.
   Ακολούθησαν σημαντικές παρεμβάσεις και προτάσεις από τον Δημήτρη Ρούμπα, συνταξιούχο βιομηχανικό εργάτη, τον Μπάμπη Τουλιάτο, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τον Ναπολέοντα Παπαδάτο, εκπρόσωπο του περιβαλλοντικού συλλόγου Νεοχωρίου, τον Ανδρέα Μασαούτη, τον Μάκη Τουλιάτο, τον Δημήτρη Ζαπαντιώτη, τον Πάνο Νικολόπουλο, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων του Νοσοκομείου και τον Κώστα Δρόσο, στέλεχος του ΚΚΕ, που τόνισε την ανάγκη καταδίκης της βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ντόπιων συνοδοιπόρων της, γιατί είναι αυτή που οδηγεί την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού στη φτώχεια και την απελπισία. Η καταδίκη αυτή όμως θα είναι ουσιαστική μόνο με την υπερψήφιση του ΚΚΕ παντού και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αλλά κυρίως στις ευρωεκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου