Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Τ.Ε.Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ: Περιοδεία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου





   Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου περιόδευσε τη Δευτέρα 8 Απρίλη κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τους Νίκο Μωραΐτη, βουλευτή του Κόμματος και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και Θύμιο Γερολυμάτο, υποψήφιο δήμαρχο Μεσολογγίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». 
   Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν τα προβλήματα της υπηρεσίας και των πυροσβεστών. Επισημάνθηκε ο απαρχαιωμένος στόλος αυτοκινήτων, η τραγική κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού. 
   Ο Ν. Μωραΐτης μεταξύ άλλων τόνισε ότι η ανάπτυξη με σκοπό το κέρδος, που υπηρετείται διαχρονικά από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων, είναι η αιτία που δημιουργεί μια σειρά προβλήματα και κινδύνους για τους εργαζόμενους πυροσβέστες, τους κατοίκους και το περιβάλλον.      
  Επισήμανε πως αυτοί είναι οι ένοχοι για τις μεγάλες διαχρονικές καταστροφές που έχει υποστεί ο τόπος, προσθέτοντας πως οι δημοτικές αρχές της περιοχής και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουν μεγάλες ευθύνες γιατί συμπλέουν με την εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν μεγάλη ευθύνη γιατί δίνουν «γην και ύδωρ» για τα συμφέροντα των εταιρειών, αποχαρακτηρίζοντας δασικές εκτάσεις και δεν κάνουν ενέργειες στο κομμάτι της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών.

   
  Κλείνοντας την ομιλία του, ο Ν. Μωραΐτης είπε: «Στόχος του ΚΚΕ είναι να ανοίξει μια κουβέντα με τους εργαζόμενους στο Πυροσβεστικό Σώμα που προέρχονται στην πλειοψηφία τους από λαϊκές οικογένειες. Φέραμε το ζήτημα στη Βουλή, θα το ξαναφέρουμε. Προσπαθούμε να αναδείξουμε τα προβλήματα, περιοδεύοντας σε όλη τη χώρα, αλλά είναι και δικιά σας υπόθεση. Εναπόκειται και σε εσάς να πάρετε πρωτοβουλίες μέσα από το συνδικαλιστικό σας όργανο. Γι' αυτό θα πρέπει να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας και να παλέψετε σε αυτή την κατεύθυνση. Να προστατέψετε τον εαυτό σας πρώτα απ΄ όλα, τις οικογένειές σας και να είστε σε ένα εργασιακό περιβάλλον ανάλογο με την υπηρεσία, με το λειτούργημα, στην κυριολεξία, που επιτελείτε». 
   Ο Θύμιος Γερολυμάτος με τη σειρά του τόνισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» όλο το προηγούμενο διάστημα ανέδειξε τα οξυμένα προβλήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο ΔΣ Μεσολογίου. Όπως θα κάνει και από εδώ και πέρα και μετά τις εκλογές.



   Στη συνέχεια το κλιμάκιο είχε συνάντηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας με το ένστολο προσωπικό και τον διοικητή, όπου τονίστηκε η ανάγκη οι ένστολοι να πάνε με ενιαία κριτήρια σε όλες τις κάλπες και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

                                     πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου