Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Απόφαση για απεργία και κάλεσμα σε σύσκεψη από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ  Γ.Σ.Ε.Ε
Ελ. Βενιζέλου 13 ΑΓΡΙΝΙΟ Τηλ. 26410 22 325 FAX: 26410 46515


Αγρίνιο 18/2/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Φλεβάρη ώρα 6:30 μ.μ. στο Ε.Κ.Α η Γενική Απολογιστική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Ε.Κ.Α με θέματα :
  • Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός . 
  • Πρόταση Προϋπολογισμού 2016. 
   Αφού έγινε εκτενή συζήτηση για τη δράση του Δ.Σ. εκτιμήθηκε ότι το Δ.Σ. ανταποκρίθηκε στο ταξικό καθήκον για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων της περιοχής ενάντια στην αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική . Έγινε εκτίμηση για τη δράση του εργατικού κινήματος ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση για συζήτηση στη βουλή, που βάζει ταφόπλακα σε ό, τι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση .
     Η εργατική τάξη και η μικρομεσαία αγροτιά , οι μικροΕΒΕ , η νεολαία δεν έχουν άλλο δρόμο από την οργάνωση της πάλης , δυναμώνοντας τη λαϊκή συμμαχία , με ταξική ενότητα ενάντια συνολικά στην πολιτική κυβέρνησης- Ε.Ε.- κεφαλαίου .
    Η απεργία της 4ης Φεβρουαρίου έδειξε τις δυνατότητες που υπάρχουν να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο λαιμητόμο. Να μην τολμήσουν να το φέρουν για συζήτηση στη βουλή . Γι’ αυτό το λόγο θα χρειαστεί κλιμάκωση του αγώνα .
    Η Γ.Σ. των αντιπροσώπων του Ε.Κ.Α. εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη της στη μαχόμενη μικρομεσαία αγροτιά για το δίκαιο αγώνα της.



ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ :

  • 48ωρη απεργία με πανελλαδικό συντονισμό όταν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το νομοσχέδιο έκτρωμα στη βουλή. 
  • Καλεί σε σύσκεψη την Τετάρτη 24 Φλεβάρη και ώρα 6:30 μ.μ. όλους τους φορείς , εργατικά σωματεία, συλλόγους του δημοσίου, συλλόγους ΕΒΕ, συλλόγους επιστημονικών φορέων, συλλόγους και συντονιστικές επιτροπές μπλόκων αγροτών, συλλόγους νεολαίων και συλλόγους γυναικών. 
     Το νομοσχέδιο έκτρωμα δεν εξαιρεί κανέναν, ενιαία είναι η επίθεση, ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση. Γι’ αυτό θα χρειαστούν πρωτοβουλίες κλιμάκωσης του αγώνα στην περιοχή. Πρώτα και κύρια συζήτηση με τους εργαζόμενους και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο κατοικίας για ενημέρωση για την απόφαση για 48ωρη απεργία .
     Με την ταξική μας ενότητα και τον αγώνα μας μπορούμε να χαλάσουμε τα σχέδιά τους που από κοινού έχουν αποφασίσει συγκυβέρνηση- Ε.Ε. – κεφάλαιο.

                              ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου