Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

70ος Δρόμος Θυσίας Μεσολογγίου

             

                             ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
      
      Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου αναγγέλλει την τέλεση του, από το 1946, καθιερωμένου στην Ιερή Πόλη της Ελευθερίας - το Μεσολόγγι - Αγώνα Δρόμου με την ονομασία, «ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ» και προκηρύσσει τον 70ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ.
      Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ που τελείται, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου της ιστορικής Εξόδου,
σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος των Ελεύθερων Πολιορκημένων (Ελλήνων και Φιλελλήνων ) στο βωμό της Ελευθερίας, έχει σκοπό να δώσει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες δρομείς να τιμήσουν τους Μεσολογγίτες που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά κάθε ελεύθερου ανθρώπου.
 
        ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 23 Απριλίου 2016
                 
  ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 12:30


                                ΔΙΑΔΡΟΜΗ

    Αφετηρία είναι η Ιερή Μονή του Αγίου Συμεώνος όπου κατέφυγαν οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι μετά την Ηρωική Έξοδο και τερματισμός είναι η είσοδος στον κήπο των Ηρώων της Πόλης μας. 
Η ολική απόσταση της διαδρομής είναι 9.800 μέτρα.
 
                    ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 

      Στον 70ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι αθλητές που είναι εγγεγραμμένοι στη δύναμη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 17 χρόνων. Επίσης λαμβάνουν μέρος μέλη συνδέσμων Δρομέων Υγείας καθώς και μεμονωμένοι αθλητές. Εξυπακούεται ότι οφείλουν να έχουν περάσει Ιατρικές Εξετάσεις μέσα στο χρονικό διάστημα που προβλέπουν οι κανονισμοί της Ομοσπονδίας με δική τους ευθύνη. Ανήλικοι αθλητές-τριες συμμετέχουν με αποκλειστική ευθύνη των γονέων-κηδεμόνων τους.
 
                  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 

     Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να είναι ηλεκτρονικές, στην ιστοσελίδα α) Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου-Εορτές Εξόδου 2016-Δρόμος Θυσίας 2016-Δήλωση Συμμετοχής,
β) Πνευματικό-Κοινωνικό Κέντρο Ι.Π. Μεσολογγίου.

                                 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: 

     Ο Δήμος Ι.Π.Μεσολογγίου θα καλύψει μόνο τις δαπάνες μετακίνησης, ως παρακάτω:
1. Θα καλυφθεί το σύνολο του κόστους λεωφορείου που θα ξεκινήσει από την Αθήνα με ευθύνη του Σ.Δ.Υ. Αθήνας 
(κ. Ελένη Μπερτσάτου) Σάββατο 27/3/2016 ώρα 7:00 π.μ., Πλατεία Καραϊσκάκη). Επίσης καλύπτονται τα έξοδα του λεωφορείου που θα ξεκινήσει από την Πάτρα (Εθνικό Στάδιο) με την ευθύνη του Συνδέσμου Υγείας Αχαΐας. Τα μισθωμένα λεωφορεία θα αναχωρήσουν για Αθήνα και Πάτρα μετά το τέλος της ανατίναξης (ώρα 23:00 περίπου).
2. Καλύπτονται τα οδοιπορικά (50 € για Αθλητές-τριες με μετακίνηση έως 300 χιλιόμετρα και 100 € για αθλητές-τριες άνω των 300 χιλιομέτρων), εφόσον ο αθλητής-τρια συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη τριάδα του τερματισμού και δεν έχει μετακινηθεί με τα ναυλωμένα από το Δήμο λεωφορεία. 

3. Τα λεωφορεία θα ναυλωθούν με ευθύνη του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου.

       
          ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 70ου ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ
                  Σάββατο 23 ΑΠΡΙΛΗ 20161. Αναχώρηση για την Ιερά Μονή Αγίου Συμεώνος ώρα 11:00 το πρωί μπροστά από τον χώρο στάθμευσης του Κήπου των Ηρώων και των γραφείων της Μητρόπολης, με μισθωμένα από το Δήμο λεωφορεία, για όσους δρομείς δεν έχουν μέσο μεταφοράς για τον τόπο εκκίνησης.
2. Δηλώσεις συμμετοχής, παραλαβή αριθμών στη Γραμματεία του Δρόμου ώρα 12:15.
3. Όρκος αθλητών ώρα 12:25 στο προαύλιο της Ιερής Μονής
4. Εκκίνηση 70ου ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ ώρα 12.30 μπροστά από το χώρο της Ιεράς Μονής.
5. Αθλητής- αθλήτρια που θα περάσει την Πύλη της Εξόδου μετά την μία ώρα από την ώρα εκκίνησης θα τερματίσει με μικρή μείωση της διαδρομής (9.500 μέτρα) .

              
                 Απονομή επάθλων ώρα 22:00
     

     Η απονομή επάθλων θα γίνει στον Κήπο των Ηρώων μπροστά από τον Τύμβο μετά το πέρας της Πομπής της λιτανείας από τον Εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης και από τον Δήμαρχο της Ι.Π.Μεσολογγίου. Έτσι, λοιπόν οι τρεις πρώτοι αθλητές-τριες θα παραμείνουν στο Μεσολόγγι για την απονομή των βραβείων τους.

                     ΕΠΑΘΛΑ – ΒΡΑΒΕΙΑ


                      1ος Νικητής /τρια

1. Αναγράφεται το όνομά του και η ιδιαίτερη πατρίδα του στην ειδική μαρμάρινη πλάκα στον Κήπο των Ηρώων.
2. Λαμβάνει ομοίωμα σπάθης.
3. Δίπλωμα Δρόμου Θυσίας με χρυσό μετάλλιο.
4. Όποιος αθλητής είναι νικητής για τρεις(3) φορές στο Δρόμο Θυσίας της Ι.Π.Μεσολογγίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δίδεται το όνομά του σε δρόμο της πόλης.
                

                   2ος και 3ος Νικητής/τρια
        
  Λαμβάνουν διπλώματα και μετάλλια.
Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια.       1ος Δρόμος Θυσίας για μαθητές-τριες Δημοτικών                                   σχολείων
    Παράλληλα με τον Δρόμο Θυσίας θα διεξαχθεί και Δρόμος για αγόρια και κορίτσια Δημοτικών σχολείων συνολικής απόστασης 1000 μέτρων, με αφετηρία την Πύλη της Εξόδου και τερματισμό των Κήπο των Ηρώων
1. Συγκέντρωση των μαθητών-τριών έξω από το Πύλη της Εξόδου ώρα 12:00 μ.μ.
2. Εκκίνηση του 1ου Δρόμου Θυσίας για μαθητές Δημοτικών Σχολείων ώρα 12:30 μ.μ. από την Πύλη της Εξόδου και Τερματισμός στον Κήπο των Ηρώων

3. Οι μαθητές-τριες που θα λάβουν μέρος οφείλουν να έχουν περάσει από Ιατρικές εξςτάσεις και η ευθύνη συμμετοχής τους βαρύνει αποκλειστικά τους γονείς- κηδεμόνες τους που πρέπει να τους-τις συνοδεύουν μέχρι την αφετηρία και να τους –τις παραλάβουν στον τερματισμό.
                           ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 
1. Η διοργάνωση του 70ου Δρόμου Θυσίας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ι.Π.Μεσολογγίου και οργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο και το 1ου Γυμνάσιο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου (Παλαμαϊκή Σχολή).
2. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την διοργάνωση, μπορείτε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο κ. Γιώτη Ασημάκη στο 2631028071 από 08.00-14.00 και στο κιν. 6977077574.

                             Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                   Ιερής Πόλης Μεσολογγίου


                   ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου