Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Άρχισαν οι εκδηλώσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από τον θάνατο του Άρη Βελουχιώτη

<

Άρχισαν την Παρασκευή από τη Λαμία οι τριήμερες εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από τον θάνατο του Καπετάνιου του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη που διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ.
Στη Λαμία το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της ΤΟ Λαμίας του ΚΚΕ, στην πλατεία Λαού της Λαμίας, γενέτειρας του Άρη Βελουχιώτη.
Παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον καπετάνιο του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη όπως επίσης και στις εξελίξεις που σχετίζονται με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές.
Η κεντρική ομιλία έγινα από τον Λουκά Ψωρογιάννη, Γραμματέα της ΤΟ Φθιώτιδας του ΚΚΕ. (Δείτε εδώ απόσπασμα)
Στην εκδήλωση απαγγέλθηκαν ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου από την ποιητική σύνθεση με τίτλο «Άρης Βελουχιώτης - υστερόγραφο της δόξας».(Δείτε εδώ video)
Στα Τρίκαλα το βράδυ της Παρασκευή, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τοποθέτησης πλάκας στους φανοστάτες, στο σημείο όπου κρέμασαν τα κεφάλια των συντρόφων μας. Μουσικό συγκρότημα έπαιξε το τραγούδι του Άρη, ενώ έντονα φορτίσθηκε συναισθηματικά η εκδήλωση όταν διαβάστηκε μαρτυρία του Βαγγέλη Καλαμπάκα, γεννημένου το έτος 1922 (93 χρόνων) συντρόφου του Άρη Βελουχιώτη που ήταν μαζί του μέχρις τις τελευταίες ώρες του Καπετάνιου του ΕΛΑΣ.
Η κεντρική ομιλία έγινε από την Ελένη Κοτούπα στέλεχος του ΚΚΕ.
Το Σάββατο 20 Ιούνη, στις 20.00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον Άρη Βελουχιώτη, στην πλατεία Σκουφά, στην πόλη της Άρτας. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Την Κυριακή 21 Ιούνη, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στις 9.30 το πρωί, στις Μελάτες Άρτας, όπου ο Δ. Κουτσούμπας θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των μαχητών του ΔΣΕ και στις 11.30 το πρωί, στη Μεσούντα Άρτας, όπου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άρη. Θα ακολουθήσει σύντομο αφιέρωμα στον Καπετάνιο του ΕΛΑΣ.


Τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν διήμερη εκδρομή, στις 20 και 21 Ιούνη, για τη συμμετοχή των αγωνιστών και των φίλων, των απογόνων και των επαναπατρισμένων πολιτικών προσφύγων στις εκδηλώσεις σε Μεσούντα και Μελάτες Άρτας. Για συμμετοχή, μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά, τα πρωινά, με τα γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12, Πεδίον του Άρεως), στο τηλέφωνο: 210.82.22.952.
Το παράρτημα Μεσολογγίου - Αιτωλικού ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνει εκδρομή στην Άρτα για την εκδήλωση στην πλατεία Σκουφά και καλεί τα μέλη και τους φίλους του να συμμετέχουν. Η αναχώρηση θα γίνει στις 16.45 από τη ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου