Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ

dieEEDYE


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέσα στον «πυρετό» των κινήσεων και ελιγμών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους Ευρωατλαντικούς εταίρους της, κεντρική θέση κατέχουν τα σχέδια «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της ΕΛΛΑΔΑΣ. Η κυβέρνηση το χρησιμοποιεί σαν «βαρύ χαρτί» για την ικανοποίηση των ταξικών της συμφερόντων μέσα από την ελληνική συμμετοχή σε όλο το πλέγμα των πολέμων και εκστρατειών των ιμπεριαλιστών.

Παραχωρεί τα πάντα: Ενοπλες δυνάμεις, βάσεις και άλλες στρατιωτικές υποδομές , προσυπογράφει τις αποφάσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών , εξωραϊζει προκλητικά τη στάση της , ντύνει με το μανδύα της «περηφάνιας» τις κινήσεις της που στοχεύουν το πλασάρισμα των ισχυρών της Ελλάδας, στη μοιρασιά της λείας από το γιουρούσι κατά των λαών.

Εχουμε αλλωστε όλοι εμπειρία, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια ότι η συμμετοχή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, μόνο αρνητικές επιπτώσεις είχε για τον ελληνικό λαό.Με τη συνεχιζόμενη βαθύτερη εμπλοκή εντείνεται η επίθεση στην εργατική τάξη και τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Τα σχέδια της νέας συμφωνίας-Μνημονίου θα φορτώσουν νέα ασήκωτα βάρη πάνω σε αυτά της πενταετίας 2009-2014 στις πλάτες του λαού και των λαϊκών στρωμάτων.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «προσφέρει» νέα Βάση σε νησί του Αιγαίου, με δέλεαρ την κατασκευή νοσοκομείου! Να απαντήσουμε στο νέο ραγιαδισμό και να κάνουμε γνωστό σε όλους ότι : οι ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΥΓΕΙΑ , ΠΑΙΔΕΙΑ κλπ. – δεν ξεπουλιούνται και δεν υποτάσσονται στα σχέδια για νέες βάσεις στην ΕΛΛΑΔΑ κι ενίσχυση των παλιών.

Στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τη συνεχιζόμενη την ελληνική εμπλοκή , δεν χωράει καμία ολιγωρία από το λαϊκό κίνημα. Χρειάζεται συστηματική αποκάλυψη , συντονισμός και δράση με τους άλλους αγωνιστικούς λαϊκούς φορείς ώστε να ματαιωθεί η παγίδευση του λαού στο επίκεντρο των ενδοϊμπεριαλιστικών συγκρούσεων. Η ΕΕΔΥΕ με τις ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ πανελλαδικά θα εντείνει και θα δυναμώσει την αντιιμπεριαλιστική δράση και στην τρέχουσα θερινή περίοδο.

Αμεσο σημαντικό βήμα η κινητοποίηση σε όλα τα νησιά του Αιγαίου στις 18 του Ιούνη με στόχο τη ματαίωση των σχεδίων για νέα ΝΑΤΟϊκη βάση.

Να φτάσει παντού το κάλεσμα αντιιμπεριαλιστικής συσπείρωσης και δράσης:

ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΝΗΣΙ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Ή ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ

ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

                                   

                             15/6/2015 
                       ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου