Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Μαζικές και δυναμικές η πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας



                


Τη δική τους απάντηση στα νέα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης δίνουν χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι διαδηλώνοντας μαζικά στο κέντρο της Αθήνας.
Απαιτούν από τη συγκυβέρνηση να μη φέρει στη Βουλή καμιά ΠΝΠ, κανένα νομοσχέδιο, καμιά συμφωνία ή όπως αλλιώς θα την πουν που θα φορτώνει νέα δεινά και βάσανα στο λαό. Απαιτούν εδώ και τώρα κατάργηση όλων των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων. Κάλυψη των απωλειών και ικανοποίηση των αναγκών.
Στα Προπύλαια συγκεντρώνονται συνταξιούχοι από όλη τη χώρα, ύστερα από κάλεσμα τωνΣυνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ – ΟΑΕΕ. Νωρίτερα είχαν προηγηθεί προσυγκεντρώσεις σε Ομόνοια, Σύνταγμα και Κάνιγγος. Το παρών δίνουν συνταξιούχοι από κάθε γωνιά της χώρας. Από την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα, την Πιερία, την Κρήτη, την Κοζάνη, τη Φθιώτιδα, την Καβάλα, την Ηλεία, τα Γιάννενα, τη Βοιωτία και αλλού.
Στα Προπύλαια βρίσκονται και εργαζόμενοι από δεκάδες χώρους δουλειάς, άνεργοι, νέοι και νέες, αυτοαπασχολούμενοι και γυναίκες οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο. Συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και δυναμικά πορεύτηκαν ως τα Προπύλαια όπου ενώθηκαν με τους συνταξιούχους.
Στην κινητοποίηση παραβρίσκεται και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου