Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Mεσολόγγι: Ο γιορτασμός των εβδομηντάχρονων της Αντιφασιστικής Νίκης

 

Στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο διοργανώθηκε, το Σάββατο 9 Μάη, εκδήλωση στα πλαίσια της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την εποποιία του μεγάλου Αντιφασιστικού Αγώνα κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στον αγώνα αυτό συμμετείχε η μεγάλη πλειοψηφία των προοδευτικών ανθρώπων με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές. Η εκδήλωση  περιελάμβανε ομιλία, προβολή βίντεο και συναυλία νεανικού συγκροτήματος.
 

Την Κυριακή, το πρωί 10 Μάη, αντιπροσωπεία των Κ.Ο. Μεσολογγίου και Αιτωλικού του ΚΚΕ και του παραρτήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τίμησε την μνήμη των αντιφασιστών που χάθηκαν κατά την ανατίναξη του γερμανικού τραίνου στο σιδηροδρομικό σταθμό του Αιτωλικού.



.....Εβδομήντα χρόνια από την «Αντιφασιστική Νίκη των Λαών» τιμάμε και διδασκόμαστε από την Ιστορία μας. Η εποχή μας είναι εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό. Ο 21ος αιώνας θα είναι αιώνας νέων σοσιαλιστικών επαναστάσεων. Η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της, οπλισμένοι με τη δύναμη της κοσμοθεωρίας μας, αλλά και την εμπειρία του παρελθόντος, των νικών και των ηττών του κινήματος, θα τραβήξουν μπροστά τους τροχούς της κοινωνικής εξέλιξης, με μεγαλύτερη ωριμότητα και αυτοπεποίθηση από ποτέ. Έως την κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό. Θέτοντας το φασισμό και τον πόλεμο -τον ίδιο τον καπιταλισμό- μια και για πάντα, στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου