Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

           Αποτέλεσμα εικόνας για αντιφασιστικη νικη εικονεσ


             ΣΑΒΒΑΤΟ  9 ΜΑΗ 2015  ΩΡΑ 8 μ.μ. 
             ΤΡΙΚΟΥΠΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ  ΚΚΕ ΚΑΙ ΚΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ:

   70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

                   
Η 9η του Μάη έχει καθιερωθεί ως η Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι ταυτόχρονα και μέρα μνήμης και τιμής για τα εκατομμύρια των νεκρών του πολέμου. Μια νίκη σταθμός στην παγκόσμια ιστορία αφού σταμάτησε την εξάπλωση του χιτλεροφασισμού στην Ευρώπη και τον κόσμο. 
Είναι ημέρα τιμής όσων έδωσαν της ζωή τους για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε ένα κόσμο ειρηνικό μακριά από τον φασισμό και τον ναζισμό. Τιμή σε όσους αντιτάχθηκαν στην ιδεολογία του μίσους που οδηγούσε στον εκφυλισμό του ανθρώπινου είδους. 
Σε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους που από την πρώτη στιγμή τάχθηκαν στις γραμμές του αγώνα πολεμώντας τον χιτλεροφασισμό. 
Οι κομμουνιστές βρέθηκαν στην πρωτοπορία του αντιφασιστικού αγώνα προσφέροντας κατά εκατομμύρια τις ζωές τους για να σταματήσουν την επικράτηση του ναζισμού. Η Σοβιετική Ένωση πρόσφερε πάνω από 22 εκατομμύρια νεκρούς και τα 2/3 της οικονομίας της για να σωθεί η ανθρωπότητα και να υψωθεί, στις 9 Μάη 1945, η κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ. 
Και στην πατρίδα μας ο ελληνικός λαός έδωσε το καλύτερο εαυτό του ενάντια στο φασισμό, συσπειρωμένος στις γραμμές των ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ και με την καθοδήγηση του ΚΚΕ , συμβάλλοντας τα μέγιστα στην τελική συντριβή του.
Έχοντας φωτεινό παράδειγμα την 9η του Μάη ο κάθε προοδευτικός άνθρωπος σε κάθε γωνία του πλανήτη πρέπει να συστρατευτεί με τις προοδευτικές δυνάμεις για ένα καλύτερο αύριο. Για ένα καλύτερο κόσμο που δεν συμβιβάζεται με την ιμπεριαλιστική νέα τάξη πραγμάτων και με κανένα φασιστικό ιδεολόγημα.

                    Κ.Ο. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΚΕ, ΚΝΕ
 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ- ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

1 σχόλιο: