Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Σαπίλα...


«Εκλεψε την παράσταση η Μισέλ Ομπάμα»... 
«Τι φορούσε η Μισέλ Ομπάμα»... 
«Η Μισέλ αποτελεί το πιο δυνατό χαρτί του Ομπάμα»... «Αποκάλυψε πληροφορίες για την προσωπική τους σχέση»... 
«Συγκίνησε τον κόσμο»... 
«Ο Μπάρακ Ομπάμα αγκαλιά με τις κόρες του στον καναπέ παρακολουθεί την ομιλία της Μισέλ»... 
«Ο Ομπάμα έζησε το αμερικανικό όνειρο και δεν έχει ξεχάσει από πού ξεκίνησε», 
ο «αυτοδημιούργητος» πετυχημένος που με αυτόν πρόεδρο όλοι οι Αμερικανοί θα πετύχουν...

Αυτές είναι οι εικόνες και οι «θέσεις» που προβάλλονται στα πανομοιότυπα ρεπορτάζ των καναλιών από την προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Αυτά είναι τα «κριτήρια» που πλασάρονται στις συνειδήσεις των Αμερικανών -και όχι μόνο- για την επιλογή προέδρου. Το «αμερικάνικο όνειρο», η οικογενειακή θαλπωρή, τα λαμπερά ονόματα, η Μισέλ Ομπάμα και ο Κλιντ Ιστγουντ. Ολοι τους της πιο μαύρης αντίδρασης, αυτής του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού.
Και από την άλλη, ο πολυεκατομμυριούχος Ρόμνεϊ, με τη δική του σύζυγο, που μάλιστα έκανε και εγχείρηση στο μαστό. Και είναι θαυμάσια σύζυγος, ενώ εκείνος δεν πίνει αλκοόλ. Αυτά και πολλά άλλα για το έτερο μαντρόσκυλο.
Αυτά, σε μια χώρα που μετράει κάθε μέρα όλο και περισσότερους να προστίθενται στα εκατομμύρια των ανέργων, των αστέγων, των ανασφάλιστων που δεν έχουν πρόσβαση σε δομές Υγείας, εκείνων που στριμώχνονται στις ουρές για συσσίτια και των άλλων που ζούνε σε τενεκεδουπόλεις... Αυτά τα εκατομμύρια πεινασμένων καλούνται να ψηφίσουν για Πρόεδρο με κριτήριο τι; Τη διαδρομή του Ομπάμα που από «φτωχός έγινε πλούσιος» και τάχα αν βγει ξανά πρόεδρος θα βρει ο άστεγος σπίτι, ο άνεργος δουλειά, ο πεινασμένος φαΐ, ή με κριτήριο την οικογενειακή κατάσταση του Ρόμνεϊ; Χειραγώγηση της λαϊκής συνείδησης επιπέδου ξεφτίλας, απόλυτα ταιριαστή στη σαπίλα του καπιταλισμού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου