Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ του ΚΚΕ






Βιάζεται με ταχύτατους ρυθμούς η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου να προχωρήσει στην υλοποίηση των επιταγών του μνημονίου της τρόικας για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων.
Συνεχίζοντας ακάθεκτη το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης βιάζεται να παραδώσει μια ώρα αρχύτερα τους αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους, μηχανικούς, φαρμακοποιούς, συμβολαιογράφους, φορτηγατζήδες, ταξιτζήδες στο μεγάλο κεφάλαιο...
Στόχος της συγκυβέρνησης του κεφαλαίου της Ε.Ε., του ΔΝΤ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου είναι η ολοκληρωτική επικράτηση των μονοπωλίων στην οικονομία. Η απελευθέρωση συνδέεται άμεσα με την καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ, την ακόμη μεγαλύτερη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου επιχειρεί να εμφανίσει τις προωθούμενες αλλαγές σαν μια θετική εξέλιξη για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες. Υποστηρίζει ότι δήθεν θα μειωθούν οι τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες, ότι θα βελτιωθεί η ποιότητά τους, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας , ότι οι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ θα αποκτήσουν πιο εύκολα επαγγελματική διέξοδο, ότι θα βγει η οικονομία από την κρίση. Θέλει να αποδώσει την ακρίβεια , την ανεργία, την φτώχια και την καπιταλιστική κρίση σε «προνομιούχες συντεχνιακές ομάδες επαγγελμάτων» επικεντρώνοντας σε ορισμένα επαγγέλματα και μάλιστα στα πιο εύπορα τμήματά τους. Αποσιωπούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων σε αυτούς τους κλάδους.
Πρόκειται για συνειδητή παραπλάνηση για να αποσπάσουν την λαϊκή συναίνεση και τελικά το μεγάλο κεφάλαιο να βγει πολλαπλά ωφελημένο.
Ειδικά για τους δικηγόρους στο άρθρο 6 του πολυνομοσχεδίου :
Νομιμοποιεί την διαφήμιση ώστε τα μεγαλογραφεία και οι ντόπιες και ξένες δικηγορικές εταιρείες να πουλάνε καλύτερα τη νομική «πραμάτεια τους».
Επιχειρεί να ελέγξει ακόμη περισσότερο τους δικηγορικούς συλλόγους που έτσι κι αλλιώς αποτελούν θεσμούς του κυρίαρχου συστήματος.
Επιτρέπει στις δικηγορικές εταιρείες να ιδρύουν υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα καθώς και να αποτελούνται από μέλη διαφορετικών συλλόγων.
Νομιμοποιεί τις λεγόμενες « εταιρείες χταπόδια» ώστε να μπορούν να σαρώνουν ανεμπόδιστα την ελληνική επικράτεια κυριαρχώντας στην αγορά νομικών υπηρεσιών.
Το ΚΚΕ είχε έγκαιρα αποκαλύψει τους πραγματικούς στόχους της λεγόμενης απελευθέρωσης της δικηγορίας και τις αρνητικές συνέπειες στους αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων που είτε θα εξαθλιωθούν είτε θα εκτοπιστούν βίαια από το επάγγελμα είτε θα απασχολούνται ως «συνεργάτες» -υπάλληλοι των μεγαλογραφείων με πολύ χειρότερους όρους από πριν, στις συνθήκες μάλιστα της καπιταλιστικής κρίσης.
Ακόμη και μετά την ψήφιση του Ν.8919/2011 προειδοποιήσαμε ‘ότι το σχέδιο της απελευθέρωσης δεν πρόκειται να σταματήσει αλλά ήταν το ενδιάμεσο στάδιο για να περάσουν στην επόμενη φάση της.
Κι αυτό γιατί αντίθετα με όσα παραπλανητικά συνεχίζουν να υποστηρίζουν οι κυρίαρχες δυνάμεις των δικηγορικών συλλόγων που εξωραΐζουν την Ε.Ε. η πλήρης απελευθέρωση και των νομικών υπηρεσιών αποτελεί στρατηγική επιλογή των ευρωπαϊκών και εγχώριων μονοπωλίων.
Έχει τις ρίζες της στην συνθήκη του Μάαστριχτ και τις «4 ελευθερίες» του κεφαλαίου, στη στρατηγική της Λισαβόνας, στην οδηγία Μπολκεστάιν.
Αποτελεί συνέχεια της απελευθέρωσης των αγορών της υφαρπαγής των λαικων κατακτήσεων, της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων , της όσο το δυνατό μεγαλύτερης συμπίεσης της τιμής της εργατικής δύναμης. Τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου δεν θα είναι τα τελευταία αν δεν τους σταματήσουμε.
Θα αποτελέσουν τη γέφυρα για νέα πιο σκληρά πρωτοφανή αντεργατικά μέτρα που θα επιχειρήσει να περάσει η συγκυβέρνηση των κομμάτων του κεφαλαίου. Με τον εκβιασμό της νέας δανειακής σύμβασης με την τρόικα.
Είναι ώρα να ξεσηκωθούν και αυτοί που μέχρι τώρα παρέμειναν αδρανείς.
Να κλιμακώσουν την πάλη τους μαζί με τους εργατοϋπάλληλους τους άλλους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων και της υπαίθρου, την φτωχή αγροτιά, την ριζοσπαστική νεολαία.
Σε μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία ρήξης και ανατροπής ξεπερνώντας συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και δυνάμεις που εξακολουθούν να σπέρνουν αυταπάτες.
Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου.
Αποδέσμευση από την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε.
Με λαϊκή εξουσία κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους.

ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Ενίσχυση και συμπόρευση με το ΚΚΕ για τη μόνη ελπιδοφόρα προοπτική.


                                       
                                         Ν.Ε. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ του ΚΚΕ
                                                     
         από prototypia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου