Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ.

   ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

           (οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ         ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ   ΑΥΤ/ΣΩΝ    ΕΛΛΑΔΑΣ)

                                                             
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,                                                                           Ο πόλεμος του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της τρόικα στο σύνολο των δικαιωμάτων του λαού μας έχει ενταθεί και αυτή την περίοδο περνάει σε νέα φάση με στόχο να τσακίσει ότι έχει μείνει από τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, στις εργασιακές σχέσεις στις συντάξεις‚ την Παιδεία‚ την υγεία και την λαϊκή περιουσία.Το επόμενο διάστημα θα έχουμε και άλλη μείωση μισθού μέσω του «νέου μισθολογίου», ελαστικοποίηση του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών, με την απογευματινή λειτουργία τους, αύξηση των ωρών εργασίας των εργαζομένων από 37,5 σε 40, μείωση των επικουρικών συντάξεων κ.λ.π.
     Αυτά είναι μερικά από τα ζητήματα, που θα βρούμε μπροστά μας και χρειάζεται να οργανώσουμε την πάλη για να δώσουμε την μάχη αποτελεσματικά και με προοπτική.
Οι εργαζόμενοι δεν δίνουμε καμιά νομιμοποίηση στην πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, μονοπωλίων, ΕΕ. Αντίθετα αυξάνει ο αριθμός εκείνων των εργαζόμενων, που κατανοούν ότι η καπιταλιστική βαρβαρότητα δε μπορεί πλέον να είναι το μέλλον της εργατικής τάξης, του λαού συνολικότερα.
    Δεν μπορούμε να ζούμε κάτω από συνεχή ανασφάλεια. Έχουμε τη δύναμη.
 Η Απεργία στις 23 Φλεβάρη πρέπει να γίνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.
Μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε μαζί με τις δυνάμεις, που παζαρεύουν τι θα χάσουμε. Το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να καθορίζεται από τη θέληση των εκμεταλλευτών μας. Απεγκλωβισμός τώρα από τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τους δορυφόρους τους.
 Ο πόλεμος της τάξης μας στον πόλεμο, που μας έχει κηρύξει ο ταξικός αντίπαλος έχει απαράβατο όρο τη συντριπτική ήττα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, να μην αφήσουμε ούτε έναν εργαζόμενο, που δε θα τον ενημερώσουμε για τον ύπουλο ρόλο τους. 
Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του υπουργού εσωτερικών στη συνάντηση, που είχε στις 3-2-2011 με την ΑΔΕΔΥ, ότι επικροτεί την «θετική στάση» και την «απόλυτη συνέργια», της ΑΔΕΔΥ και επισήμανε ότι τους επαίνους του αυτούς τους έχει μεταφέρει και προς την τρόικα στις συναντήσεις τους. Αναγνωρίζει δηλαδή συγχαίρει και καμαρώνει  την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ για τις υπηρεσίες, που προσφέρει στην κυβέρνηση  και το κεφάλαιο. Θαυμάστε τους!!! Υπάρχει εργαζόμενος, που μπορεί να τους εμπιστευτεί;Οι επιμέρους επιφυλάξεις, που κατά καιρούς εκφράζουν όπως για τη μη γενίκευση του ελαστικού ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών και το διακεκομμένο ωράριο δεν μπορούν να κρύψουν, παρά την γενικευμένη συμφωνία τους με την πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που  θεωρούν ότι μονόδρομος είναι η κερδοφορία του κεφαλαίου και σ’ αυτό τα υποτάσσουν όλα και τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς και τις κοινωνικές παροχές κ.α., ανεξάρτητα από την τεχνολογική εξέλιξη και την σημαντική αύξηση της παραγωγικότητας, που υπάρχει.Η απόφαση των ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ παρά το ότι πάρθηκε κάτω από την πίεση των 100άδων σωματείων, που είχαν αποφασίσει απεργία (απεργία που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποφύγουν) αποτελεί την επιδίωξή τους να λειτουργήσει ως ένας ακόμα ελιγμός εκτόνωσης και αποπροσανατολισμού. Ως μία ακόμα απεργία - τουφεκιά στον αέρα, ως άλλοθι στην άθλια τακτική τους. 
Η απεργία στις 23 Φλεβάρη θέλουμε να στείλει μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Πρέπει να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης, να υψώσει ανάστημα, να απελευθερωθεί από το φόβο και τη μοιρολατρία, να ξεθαρρέψει και να πιστέψει στη δύναμή της. Να βάλουμε     μπροστά   τις   δικές μας   ανάγκες.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Δείξε εμπιστοσύνη στη δύναμή σου. Αξιοποίησε την εμπειρία σου. Η μόνη άμυνα είναι η ταξική αντεπίθεση. Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν και ευθύνονται.
  Να δράσουμε μαζικά για να διεκδικήσουμε
         Να παρθούν πίσω τώρα όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.
·        Μόνιμη & σταθερή δουλειά, σταθερό ωράριο για όλους τους εργαζόμενους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
        7ωρο, πενθήμερο, 35ωρο. Όχι στη διευθέτηση του
χρόνου εργασίας, όχι σε ελαστικά ωράρια.
·       Κατώτερο βασικό μισθό για τον ΥΕ 1.400 € και ανάλογη κλιμάκωση στις άλλες κατηγορίες. 
        1.120 € σύνταξη και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
·       Σύνταξη στα 60 για άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Μειωμένα όρια κατά 5 χρόνια αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. 
        Κράτος και κεφάλαιο να δώσουν πίσω τα χρήματα των ασφαλιστικών μας ταμείων.
·       Αποκλειστικά Δημόσια αναβαθμισμένη και δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.
ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
Κανένας συνάδελφος στη δουλειά. Παραμερίζουμε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που καλλιεργεί το συμβιβασμό, την παραίτηση και την υποταγή.
        
     ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
         ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ.                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου