Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Η σκοτεινή εποχή των φιλάνθρωπων



1. Οι φιλάνθρωποι είναι η πιο αξιοθρήνητη φάρα της Γης. Καλύπτουν το έλλειμμα πνευματικότητας που τους χαρακτηρίζει με αγαθοεργίες. Αυτή θεωρούν είναι και η ηθική αμοιβή τους. Μπορεί στη ζωή τους να κάνουν τα πάντα για το κέρδος, αλλά φροντίζουν ανελλιπώς για τις στιγμές εκείνες που θα ξεπλύνουν από πάνω τους κάθε αρνητική γνώμη. Αυτές οι στιγμές έχουν να κάνουν με τον πλησίον.
2. Η φιλανθρωπία είναι το πιο αγαπητό σόου. Εκεί ο φιλάνθρωπος γίνεται περφόρμερ και μέσω της διαφήμισης ασκεί τον τσαρλατανισμό του για να «περιορίσει ...την πείνα και τον πόνο». Ο πλησίον φτωχός είναι το πιο φτηνό εμπόρευμα για να διαφημίσει ο φιλάνθρωπος το όνομά του. Ο,τι κάνει φροντίζει να κοινοποιείται σε όσο το δυνατόν περισσότερους. Η τιμή του φτωχού ανεβαίνει ή κατεβαίνει ανάλογα με το μέγεθος της κατάντιας του. Στη λίστα πρώτη θέση έχουν τα παιδιά. Αν πάσχουν από σοβαρή ασθένεια ...τόσο το καλύτερο! Ακολουθούν οι παρίες με τις θλιβερές ιστορίες τους, κυρίως όσον αφορά την αμαρτωλή σχέση τους με τα ναρκωτικά. Οι φιλάνθρωποι οφείλουν να γίνονται κάθε φορά όλο και πιο εφευρετικοί και να υπερασπίζονται μέχρι τελευταίας ρανίδας τηλεθέασης το εμπόρευμά τους. Πολλές φορές το μακιγιάρουν με μια δόση θανάτου κι έπειτα, μόλις κλείσουν τα φώτα, με τη μικροπρέπεια που τους χαρακτηρίζει «ταχυδρομούν» το εμπόρευμα στο κράτος για να αναλάβει εκείνο από δω και στο εξής την ευθύνη του.
3. Ο φιλάνθρωπος είναι ανεξέλεγκτος, αδιάντροπος και φιλάργυρος. Πρώτος αυτός δίνει το χέρι του στον πλησίον, εξηγώντας του τι πρέπει να κάνει αν θέλει να έχει μια καλύτερη ζωή. Στην ουσία δεν του προσφέρει τίποτα, αφού ο πλησίον βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση ανάγκης, ιδίως στις μέρες μας όπου αγγίζει τα όρια της εξαθλίωσης. Ο πλησίον δεν έχει κανένα δίκιο με το μέρος του, και ο φιλάνθρωπος το γνωρίζει καλά.
4. Ο φιλάνθρωπος πιστεύει στον θεό για οικονομικούς λόγους, οι οποίοι και του δίνουν το δικαίωμα να κερδίζει ακόμα και από τον διάβολο. Κερδίζει επίσης από ένα κράτος που παίζει καθημερινά κορόνα - γράμματα τον πολίτη του. Καθιερώνοντας ως εθνική φράση: «ο πιο δυνατός θα τα πάρει όλα», πετά όλες τις αρετές στα σκουπίδια και εκπαιδεύει αδυνάμους και παρίες σαν κατοικίδια ζώα που διασκεδάζουν τους φιλάνθρωπους. Η τέλεια αυτή συγχορδία συμπληρώνεται από τις φρικαλεότητες των μπάτσων για όσους δυστυχισμένους δεν πειθαρχούν και κυκλοφορούν αδέσποτοι.
5. Λόγω της μεγάλης ζήτησης που έχουν οι δυστυχισμένοι, έχει ξεσπάσει διαμάχη μεταξύ των φιλανθρώπων για το αν θα πρέπει να είναι ελεγχόμενο είδος οι παρίες. Η πρόταση να δημιουργηθούν εκτροφεία για το είδος βρίσκει σύμφωνους τους φιλάνθρωπους εξουσιαστές. Η άλλη πλευρά, που είναι ενάντια στο σχέδιο, αποτελείται από χριστιανούς φιλάνθρωπους (με το αζημίωτο φυσικά) που προτιμά οι παρίες να είναι ελευθέρας βοσκής. Απ' ό,τι μαθαίνω, και ο πρωθυπουργός σχεδιάζει μια μέρα του χρόνου να γιορτάζεται η φιλανθρωπία πλάι στις γιορτές της 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου. Και εις ανώτερα.

Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου