Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

Τώρα είναι ώρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο, για κάθε νέα και νέο.
Κανένας δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να αποδεχτεί τα νέα βάρβαρα μέτρα που καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη φτώχεια, την ανεργία, την ανασφάλεια.
Πάρε θέση στον αγώνα μαζί με το ΠΑΜΕ.
Όλοι στην απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 15 Δεκέμβρη.
Να δώσουμε πρώτη δυνατή, ταξική, περήφανη απάντηση στην κυβέρνηση, τους επιχειρηματίες. Να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας.
Εργάτη, νέε, το ΠΑΜΕ σε καλεί, σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους και εσύ.
Όλοι με το ΠΑΜΕ στην απεργία 15 Δεκέμβρη, στη διαδήλωση, στον αγώνα! Κάθε εργασιακός χώρος, κάθε κλάδος, κάθε συνοικία, πρέπει να γίνουν κάστρα ταξικής οργάνωσης και αντεπίθεσης. Δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει για κανέναν εργαζόμενο. Το δίλημμα σήμερα είναι: Φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση ή αντεπίθεση – σύγκρουση με τα κόμματα, τους συνδικαλιστές που υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων και μεγαλοεπιχειρηματιών.
Εργαζόμενε, εργαζόμενη, άνεργε, εργάτη
Άκουσε τη φωνή, το κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Μην πιστεύεις άλλο στα ψέματα και τα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης, της ΝΔ. Το νέο αντεργατικό έγκλημα που τσακίζει τους μισθούς, τα εργασιακά δικαιώματα, δεν έχει καμία σχέση με το έλλειμμα και με το χρέος. Μην ανέχεσαι να σε κοροϊδεύουν. Καταδικάζουν οριστικά στη φτώχεια εσένα και το παιδί σου για να βγάλουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη οι μεγαλοεπιχειρηματίες που θησαύριζαν και χτες. Έλα μαζί μας να οργανώσουμε την πάλη! Έλα με το ΠΑΜΕ να κάνουμε την επιτυχία της απεργίας στις 15 του Δεκέμβρη μια νέα αρχή.
Εργάτη, εργάτρια
Είναι ψέμα ότι η δραστική μείωση των ήδη απαράδεκτων μισθών, η ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων μας, γίνεται για να σταματήσουν οι απολύσεις, για να αντιμετωπιστεί η ανεργία. Η αλήθεια είναι ότι ταυτόχρονα με τους μισθούς πείνας και τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, θα γίνουν και απολύσεις και η ανεργία θα μεγαλώνει. Την ανεργία γεννά και μεγαλώνει η καπιταλιστική κρίση, ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός, η ισχυροποίηση των μονοπωλίων. Μην περιμένεις σωτηρία από πουθενά. Εμπιστεύσου τον αγώνα, την ταξική μας δύναμη και προοπτική, έλα μαζί με το ΠΑΜΕ. Όλοι στην απεργία όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη. Να οικοδομήσουμε την ταξική ενότητα, την ταξική αντεπίθεση.
Ψηλά το κεφάλι. Καμία εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς, εργοδοτικούς συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που φανερά και μυστικά προδίδουν τα δικαιώματά μας στους μεγαλοβιομήχανους και την κυβέρνηση. Αυτοί όχι μόνο δεν οργανώνουν, αλλά υπονομεύουν και την ταξική ενότητα και την πάλη μας. Έλα με το ΠΑΜΕ τώρα. Η μόνη ελπίδα είναι να οργανώσουμε, να κλιμακώσουμε την αντεπίθεσή μας. Όλοι στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη, οργάνωση παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς. Συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενος τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες και αγρότες, για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.
Εργαζόμενε, εργαζόμενη, άνεργε
Έλα τώρα με το ΠΑΜΕ. Δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει. Εμείς παράγουμε τον πλούτο. Μην αφήσεις να σε καταδικάσουν στη φτώχεια. Έχεις και εσύ ευθύνη. Πάρε θέση στην οργάνωση του αγώνα για την προστασία των ανέργων, για να αποκρούσουμε τα νέα αντεργατικά εγκλήματα, για δουλειά για όλους με σύγχρονα δικαιώματα.    

Όλοι στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου στις 10.30
                                         
                      ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ 
από ierapolis.blogspot.com

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ 
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες
Καταργούν ουσιαστικά τις κλαδικές συμβάσεις και επιβάλλουν επιχειρησιακές, χωρίς περιορισμό στις μειώσεις μισθών μέχρι τα 740ευρώ της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. Μ’ αυτό τον τρόπο επιδιώκουν μειώσεις μισθών από 10% μέχρι 35%.
Δεν χρειάζεται καμία, έστω και προσχηματική, επίκληση οικονομικών δυσκολιών της επιχείρησης. Δεν τους χρειάζεται ούτε αυτό το τελευταίο φύλο συκής.
Θα μπορούν οι επιχειρήσεις να κάνουν απολύσεις και να προσλαμβάνουν νέους εργαζόμενους με καινούργιες συμβάσεις που θα προβλέπουν μειωμένους μισθούς. Θα μπορούν να κάνουν δήθεν «οικειοθελείς» απολύσεις χωρίς την υποχρέωση να προσλαμβάνουν νέους εργαζόμενους.
Προβλέπονται νέα μέτρα για την επέκταση των ευέλικτων μορφών εργασίας. Πρώτο βήμα η κατάργηση του χρονικού περιορισμού για την εκ περιτροπής εργασία και την μερική απασχόληση. Μειώνουν κατά 10% την αμοιβή για την μερική απασχόληση.
Διευθετούν τον εργασιακό χρόνο έτσι που να αυξάνεται ο ημερήσιος χρόνος εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες των εργοδοτών χωρίς την υποχρέωση να πληρώνουν υπερωρίες.
Επεκτείνεται η δοκιμαστική περίοδος από 2 σε 12 μήνες, πράγμα που σημαίνει απολύσεις χωρίς αποζημίωση.
Παραδίδουν όλες τις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΠΥΡΚΑΛ, ΕΑΒ, κλπ.) και τα δικαιώματα των εργαζομένων σ’ αυτές βορά στο μεγάλο κεφάλαιο. Για τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ προβλέπουν μειώσεις μισθών και απολύσεις.
Παράλληλα ετοιμάζουν νέα πακέτα ανατιμήσεων για το ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο, τα διόδια, τα εισιτήρια, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο. Τα πλήγματα στο λαό θα είναι συντριπτικά.
Φορτώνουν νέα φορολογικά βάρη σε βάρος των εργαζομένων . Αυξάνεται ο λεγόμενος χαμηλός Φ.Π.Α. από 5.5% σε 6.5% από 11 σε 13%. Οι αυξήσεις αυτές περιλαμβάνουν τρόφιμα, ποτά, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ. Την ίδια στιγμή μειώνεται η φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων από 24 σε 20%.
Κυβέρνηση και ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα αυτά γίνονται για την οικονομικά ανάπτυξη της χώρας για να χουμε σίγουρα τη δουλειά μας.
Λένε ψέμματα, προσπαθούν να μας ξεγελάσουν. Ρωτάμε ανάπτυξη για ποιον ; Για το λαό ή τα μονοπώλια, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές.
Αλλά και αν είναι αλήθεια ότι η ανάπτυξη θα μας ωφελήσει όλους ρωτάμε. Γιατί επιχειρήσεις με τεράστια κερδοφορία ακόμη και σε συνθήκες κρίσης κάνουν απολύσεις . Γιατί η ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ που δηλώνει 417 εκατομμύρια ευρώ κέρδη στο 9μηνο πραγματοποιεί 10δες απολύσεις; Γιατί η ΦΑΓΕ, ΕΒΓΑ, TASTY, πετούν στο δρόμο εκατοντάδες εργάτες ;
Η αλήθεια είναι συνάδελφοι, ότι τους κεφαλαιοκράτες ένα πράγμα τους απασχολεί το κέρδος και η μονοπωλιακή θέση στην αγορά.
Αυτά τα περί «ανάπτυξης για όλους» ας πάνε να τα λένε με τους κολαούζους τους στη ΓΣΕΕ, στο Παναγόπουλο και τους συνεταίρους του. Η ανάπτυξη που θέλουν δεν είναι για μας. Είναι ανάπτυξη για το κεφάλαιο, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές.
Για μας επιφυλάσσουν ρόλο υποζυγίου. Πολύ δουλειά και μισθούς ίσα για να μην πεθάνουμε και τους λείψουν τα χέρια μας.
Λένε ακόμη ψέματα ότι με αυτά τα μέτρα επιδιώκουν να σώσουν τους μικρούς επιχειρηματίες. Οι επιχειρησιακές συμβάσεις και τα άλλα μέτρα δεν σώζουν τους μικρούς ΕΒΕ όπως λένε, αφού στις συνθήκες της κρίσης, του οξύτατου ανταγωνισμού με τα μονοπώλια συνθλίβονται και κλείνουν κατά χιλιάδες.
Δεν θα τους αφήσουμε να μαυρίσουν τη καρδιά και τη ζωή της εργατικής τάξης, της λαϊκής οικογένειας. Έχουμε το δικό μας δρόμο. Το δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα σε άλλη προοπτική. Το δρόμο της ταξικής ενότητας, της συμμαχίας με τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους.
Καλέστε τα μέλη σας να πάρουν μέρος στη μάχη της απεργίας στις 15 Δεκέμβρη. Κανένα κατάστημα να μην ανοίξει τη μέρα της απεργίας.
Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κεντρικη Πλατεία στις 10:30 το πρωί.
Για την προστασία της λαϊκής οικογένειας, την αντεπίθεση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ 
από borasco.blogspot.com


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ - ΜΑΡΚΕΤ «ΑΤΛΑΝΤΙΚ»
Σωματείο εργαζομένων «Τρόφιμα-Γάλα-Ποτά»

Συνάδελφοι συναδέλφισσες
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ - ΜΑΡΚΕΤ «ΑΤΛΑΝΤΙΚ»
«Να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω από όλα όσα μας χρωστάνε. Συνεχίζουμε τις επισχέσεις εργασίας όπου γίνονται, προχωράμε και σε άλλες παντού, καμία ανοχή σε διλήμματα, καμία υποχώρηση στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, τώρα ήρθε η ώρα να αναλάβουμε ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί, καμιά εμπιστοσύνη στον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό, δεν παλεύει για τις δικές μας ανάγκες».
«Βγαίνει κερδισμένη η εργοδοσία, γιατί ξεμπερδεύει μια και καλή από όσους χρωστάει, προμηθευτές και εργαζόμενους, (δηλαδή οι εργαζόμενοι θεωρούνται και αυτοί προμηθευτές), κατοχυρώνοντας τον εργοδότη για να προχωρήσει σε στάση πληρωμών προς όλους.
Για τους εργαζόμενους σημαίνει ότι χάνουν τα πάντα, δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, ασφαλιστικές εισφορές, δικαίωμα εγγραφής στο Ταμείο ανεργίας, με παράλληλους εκβιασμούς από την εργοδοσία για να αποχωρήσουν, παίρνοντας μισή αποζημίωση ή και με επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, ή μερικής απασχόλησης και όλα αυτά για να σωθούν τα κέρδη της εταιρείας.
Η εργοδοσία έχει ουσιαστικά το ελεύθερο να εκβιάζει τους εργαζόμενους με το δίλημμα ή με στηρίζετε (χωρίς να πληρώνεστε φυσικά) ή χάνετε τη δουλειά σας, ενώ παράλληλα ετοιμάζει και το επόμενο βήμα που θα είναι να απαλλαγεί από μερικούς εργαζόμενους ή όλους».
Τα συμβιβασμένα στελέχη των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) μπαίνουν μπροστά για να περπατήσει το δήθεν σχέδιο "εξυγίανσης" των "Ατλάντικ", για να σώσουν άλλη μια επιχείρηση όπως έκαναν και στο Λαναρά, καθώς οι ίδιες δυνάμεις πάλεψαν και πέτυχαν να του δοθούν 10άδες εκατομμύρια ευρώ, και ο "Λαναράς", αντί για "εξυγίανση" όπως έλεγαν, πήρε τα λεφτά, τα έκανε κότερα, έκλεισε τα εργοστάσια και πέταξε 100άδες εργάτες στο δρόμο.
«Αυτό που πάντα φόβιζε και φοβίζει την εργοδοσία είναι η οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων γι' αυτό επιχειρεί να σας διασπάσει, να φέρει σε αντιπαράθεση τον έναν εργαζόμενο με τον άλλον». Καλούμε τους εργαζόμενους σε οργάνωση στo ταξικό τους σωματείο «Τρόφιμα-Γάλα-Ποτά», σε στήσιμο και ενεργοποίηση των επιτροπών αγώνων, στην πραγματοποίηση μαζικών γενικών συνελεύσεων σε κάθε πόλη και νομό. «Μόνο με την οργάνωση, την αλληλεγγύη και τον αγώνα θα διασφαλίσουμε το ψωμί το δικό μας και των οικογενειών μας. Απαιτούμε να γυρίσουν πίσω όλοι οι απολυμένοι. Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα».
Πάρτε μέρος στη μάχη της απεργίας στις 15 Δεκέμβρη. Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κεντρικη Πλατεία στις 10:30 το πρωί.
από borasco.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου