Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις πλημμύρες


 Φωτογραφίες από τις καταστροφές στο Λεσίνι


   Οι καταστροφές και οι ζημιές, από τις πλημμύρες, σε όλη την έκταση του Δήμου Μεσολογγίου, κυρίως στο Λεσίνι, αλλά και σε Κατοχή, Νιχώρι, Αιτωλικό, Γουριά, Σταμνά κι αλλού, δεν είναι αναπόφευκτες, ούτε απόρροια «ακραίων» φυσικών φαινομένων.       
  Είναι αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης πολιτικής, που εφαρμόζεται διαχρονικά, από όλες τις αστικές κυβερνήσεις Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια της Ε.Ε., η οποία θεοποιεί το κέρδος και δεν υπολογίζει την ανθρώπινη ζωή. Έτσι οι δαπάνες, για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και δημιουργίας υποδομών, χαρακτηρίζονται ως μη «επιλέξιμες», «αντιπαραγωγικές» και «ως έχουσες μεγάλο κόστος», με αποτέλεσμα, κάθε χρόνο και με όποια κυβέρνηση, με τις πρώτες βροχές, να έχουμε αυτές τις μεγάλες καταστροφές. 
   Κι ας μη χύνουν κροκοδείλια δάκρυα όσοι υπηρετούν από διάφορες θέσεις τις κυβερνήσεις αυτές, είτε στους δήμους, είτε στις περιφέρειες, γιατί όλοι, συμπολιτεύσεις και δήθεν αντιπολιτεύσεις, είναι συνυπεύθυνοι και δυστυχώς γι αυτούς είναι πια αργά για δάκρυα.  

Είναι ώρα ΤΩΡΑ για έργα και για άμεσες αποζημιώσεις των πληγέντων. 

Η Λαϊκή συσπείρωση του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου απαιτεί άμεσα:

  • Έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες του συνόλου των πληγέντων.
  • Να παγώσουν τα χρέη τους σε εφορίες, ΕΦΚΑ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους. Να σταματήσουν οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης και πλειστηριασμών.
  • Ο ΕΛΓΑ να εξασφαλίσει την πλήρη (100%) των ζημιών, από όλες τις αιτίες, στην παραγωγή, αλλά και στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο για τους μικρομεσαίους αγρότες.
  • Τη λήψη όλων των αναγκαίων και απαιτούμενων μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Εκπόνηση σχεδίων αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών και εκπαίδευση του πληθυσμού.
  • Την απαλλαγή των πληγέντων από δημοτικά τέλη και φόρους.


    Για τη Λαϊκή συσπείρωση του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

              Θύμιος Γερολυμάτος, δημοτικός Σύμβουλος

1 σχόλιο: