Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Σύσκεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Αιτωλικό για το νερό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
   Με το μεγάλο θέμα της ύδρευσης του Αιτωλικού, αλλά και τις αγωγές εναντίον των κατοίκων του, ασχολήθηκε η σύσκεψη  που διεξήχθη την Κυριακή 17 Μάρτη, στις 11.00 το πρωί, στο δημοτικό κατάστημα Αιτωλικού, παρουσία του υποψηφίου δημάρχου της Λαϊκής Συσπείρωσης  Θύμιου Γερολυμάτου, υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, του διευθυντή της ΔΕΥΑΜ και υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Σπύρου Σταματάτου και κατοίκων του Αιτωλικού.


    Το πρόβλημα ύδρευσης του Αιτωλικού, αποδεικνύει περίτρανα την διαχρονική αδυναμία ή αδιαφορία της αστικής πολιτείας, να επιλύσει ένα εξαιρετικά σημαντικό χρόνιο πρόβλημα, που αφορά στην προστασία της δημόσιας υγείας και που υφίσταται τουλάχιστον από το 1988, σύμφωνα με μελέτη του ΙΓΜΕ. Δυστυχώς η αστική «δημοκρατική» πολιτεία φαίνεται να αδυνατεί ή να μην επιθυμεί να διαθέσει τους αναγκαίους πόρους που απαιτούνται για την επίλυση του προβλήματος, αλλά δυστυχώς δεν διαθέτει ούτε τους εξειδικευμένους θεσμικούς φορείς που πρέπει να εκφράσουν την επιστημονική τεκμηρίωση για την λύση του προβλήματος.


  
   Έτσι το πρόβλημα διαιωνίζεται, οι υπάρχοντες, ανεπαρκώς στελεχωμένοι, αρμόδιοι φορείς, αδυνατούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους και οι πολίτες χάνουν την εμπιστοσύνη τους προς κάθε αρμόδια υπηρεσία και φορέα τους οποίους αποκαλούν αναξιόπιστους. Έτσι διακινδυνεύει να απαξιωθεί και κάθε έργο που γίνεται ή που προτείνεται για την λύση του προβλήματος.

                       
   Ύστερα από την συζήτηση και τις τοποθετήσεις, αποφασίστηκε:
   α) Να επισημανθεί και να καταγγελθεί, η πολιτεία, ως διαχρονικά κύρια υπεύθυνη  που δεν επιλύει με τον καλύτερο κι επιστημονικά ενδεδειγμένο τρόπο  το έργο, για την ύδρευση του Αιτωλικού, απέχοντας σαν ουδέτερος παρατηρητής και μεταφέροντας την ευθύνη στις δομές και τους θεσμικούς φορείς, που η ίδια στρατηγικά έχει επιλέξει να μην μπορούν να ανταποκριθούν, γιατί είναι  αποδιοργανωμένοι, χωρίς ικανή και αναγκαία στελέχωση, δεν διαθέτουν τους αναγκαίους πόρους και επαιτούν.
β) Να καταδικαστεί κάθε ενδεχομένη επιλεκτική μεταχείριση των δημοτών, όπου άλλοι θα οδηγούνται στα δικαστήρια και σε άλλους θα χαρίζονται χρέη χιλιάδων €.
γ)  Να δοθεί συμπαράσταση στους κατοίκους του Αιτωλικού που δικάζονται, για χρέη προς την ΔΕΥΑΜ. 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ 
ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου