Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ο χαιρετισμός του Δημήτρη Κουτσούμπα στο Μουσείο Νίκος Μπελογιάννης




     Το Μουσείο «Νίκος Μπελογιάννης» είναι γεγονός, στέκει εκεί στη μέση της Αμαλιάδας, της πόλης που τον γέννησε, γίνεται πλέον «τόπος ζωντανής και δημιουργικής μνήμης», όπως σημείωσε ο ΓΓ της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.  Δημήτρης Κουτσούμπας. Αναδεικνύεται σε πόλο έλξης για χιλιάδες νέους και νέες, για τα μέλη της Κ.Ν.Ε. και άλλων οργανώσεων της νεολαίας για να το επισκέπτονται οργανωμένα σ' όλη την επόμενη περίοδο.
     Από νωρίς το πρωί  της Δευτέρας η Αμαλιάδα ήταν ντυμένη στα κόκκινα. Η πλατεία με την προτομή του Νίκου Μπελογιάννη πλημμύρισε από μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αλλά και εκατοντάδες ντόπιους από την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου. Ανάμεσα στις δεκάδες κόκκινες σημαίες ένα πανό έδινε το στίγμα: «Το ΚΚΕ γεννά Μπελογιάννηδες, μπροστάρηδες στον αγώνα και σήμερα για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό».
     Επί ώρες το σύνθημα «Ένας αιώνας αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» εναλλασσόταν με το «ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, ΟΠΛΑ, ΔΣΕ, δόξα και τιμή στο ΚΚΕ».
     Υπό το σύνθημα «Ούτε σε ξερονήσια ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δεν λυγίσαν οι κομμουνιστές» ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέβηκε στο βήμα της εκδήλωσης και απηύθυνε  χαιρετισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου