Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ στηρίζει το Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
adedyait@gmail.com


Ιερή Πόλη Μεσολογγίου 9/2/2017
Στηρίζουμε τον Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη.
Αντιστεκόμαστε στο μήνυμα μίσους και ρατσισμού της Χρυσής Αυγής
και στην προσπάθεια εξαγνισμού της.


Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας με ομόφωνη απόφαση του εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στην παραπομπή σε δίκη του Δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη ο οποίος υλοποιώντας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν διευκόλυνε τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή με τη παραχώρηση χώρων για να προπαγανδίσει τις φασιστικές και ρατσιστικές της θέσεις.
Στεκόμαστε δίπλα στον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και πιστεύουμε ότι η δίωξη του είναι μια πολύ ανησυχητική εξέλιξη αφού το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο αλλά εντάσσεται σε μια σειρά από επαναλαμβανόμενα περιστατικά που δείχνουν ότι κάποιοι κύκλοι έχουν αποφασίσει να επιβάλουν αργά αλλά σταθερά τη Χρυσή Αυγή ως ισότιμο μέλος του πολιτικού συστήματος.
Περιστατικά όπως η επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου και του αναπληρωτή Υπουργού Δ. Βίτσα σε ακριτικά νησιά παρέα με βουλευτές της Χρυσής Αυγής με τεράστια προβολή από τα ΜΜΕ ή οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης Παρασκευόπουλου για «προσπάθεια ένταξης της χρυσής αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας» και πολλά άλλα παρόμοια είναι βέβαιο ότι οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη Χρυσή Αυγή στη πολιτική νομιμοποίηση ώστε να αποτελέσει πιθανώς στο μέλλον μια πολύτιμη εφεδρεία του πολιτικού συστήματος.
Είναι η προσπάθεια εξαγνισμού της Χρυσής Αυγής με τη βοήθεια  συγκεκριμένων ΜΜΕ.
Δεν μπορούν όμως να μας ξεγελάσουν. Δεν έχουμε αυταπάτες. Η Χρυσή Αυγή ήταν και παραμένει ένα νεοναζιστικό φασιστικό και ρατσιστικό μόρφωμα και ταυτόχρονα μια εγκληματική οργάνωση με τους περισσότερους από τους βουλευτές της υπόδικους. Και να θέλαμε άλλωστε να το ξεχάσουμε δεν μας αφήνει η ίδια με τις πράξεις της.
Τελευταία πράξη. Η εισβολή και οι απαράδεκτες εκδηλώσεις μισανθρωπίας από τους ναζιστοτραμπούκους της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Ικονίου στο Πέραμα. Οι φασίστες προσπάθησαν να καλλιεργήσουν κλίμα φόβου και να εμποδίσουν την πρόσβαση των προσφυγόπουλων με φωνές, βρισιές και προπηλακισμούς. Θρασύδειλοι καθώς είναι τα βάζουν με μικρά παιδιά αλλά είναι σούζα στα αφεντικά.
Όμως ο λαός μας γνωρίζει. Αντίπαλος δεν είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και τα παιδιά τους. Αντίπαλος είναι οι πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ που προκαλούν πολέμους με θύματα τους λαούς. Και οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους είναι θύματα ενός τέτοιου πολέμου.
Αντίπαλος είναι η σκληρή, αντεργατική και ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς και των προηγούμενων κυβερνήσεων που βοηθάει στη γιγάντωση του νεοναζιστικού μορφώματος.
Όμως το ανατριχιαστικό μήνυμα μίσους και ρατσισμού της Χρυσής Αυγής δεν θα περάσει.


Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
            
            
           Γιώργος  Καραμητσόπουλος                Μίλτος Λιάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου