Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας στηρίζει τον αγώνα των αγροτών

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
adedyait@gmail.com


Ι.Π. Μεσολογγίου  8/2/2017
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
   Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας χαιρετίζει τους μικρομεσαίους αγρότες που βγαίνουν στο δρόμο του αγώνα για την επιβίωσή τους, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με τη γη και την κτηνοτροφία, για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους με αξιοπρέπεια.
   Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει στον αγροτικό τομέα την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων υιοθετώντας και υλοποιώντας σειρά εξοντωτικών μέτρων που τσακίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά. Με αυτόν τον τρόπο υπηρετείται ο διακηρυγμένος στόχος της ΕΕ και της ΚΑΠ για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα, προκειμένου να συγκεντρωθεί και να ενισχυθεί παραπέρα η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων στον αγροτοδιατροφικό τομέα με συνέπεια το παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Είναι γνωστό ότι το 80% των αγροτών παίρνει μόνο το 20% των επιδοτήσεων και το 20% των μεγαλοαγροτών απολαμβάνει το 80% των επιδοτήσεων ευνοώντας τους μεγάλους να γίνουν μεγαλύτεροι. Με τη νέα ΚΑΠ επιβάλλονται νέες μεγάλες περικοπές στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις που μέχρι το 2019 θα φθάσουν στο 60% ενώ με εργαλείο το νόμο για το διαχωρισμό των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα ή μη» που ψήφισε η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στο αίτημα μιας χούφτας μεγαλοαγροτών αποκλείονται από τις επιδοτήσεις κοντά στις 250.000 μικροί αγρότες.
  Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων λένε ότι τάχα οι αγρότες δεν έχουν θιχτεί από τα μνημόνια, όπως τα άλλα λαϊκά στρώματα που έχουν πληγεί άγρια, άρα αδίκως διαμαρτύρονται βγαίνοντας στους δρόμους. Μ’ αυτόν τον τρόπο εκτός των άλλων, θέλουν να υποκινήσουν και τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό» σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών.
    Η αλήθεια είναι ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες, όπως συνολικά οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, όχι απλώς θίγονται, αλλά έχουν σφαγιαστεί από την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της ΕΕ, πολιτική που είναι συνέχεια των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων για λογαριασμό του κεφαλαίου.
   Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά των αγροτών καθώς και το πλαίσιο των άμεσων διεκδικήσεών τους. Έχουμε κοινό αντίπαλο, την αντιλαϊκή - αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης κι ΕΕ, που είναι η πηγή των προβλημάτων μας, γι’ αυτό συμπορευόμαστε στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο. Αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας γιατί :
  • Αφορά την εξασφάλιση φθηνών και υγιεινών προϊόντων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας.
  • Δείχνει τη διέξοδο που δεν είναι άλλη από μια διαφορετική οργάνωση της παραγωγής, που σκοπό της  δεν θα έχει το κέρδος αλλά την ικανοποίηση των διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών και η μεγάλη, τεχνολογικά προηγμένη, μηχανοποιημένη κι αυτοματοποιημένη παραγωγή θα υπηρετεί αυτό και μόνο το σκοπό.


Για την Εκτελεστική Γραμματεία


  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
            
            

             Γιώργος  Καραμητσόπουλος                Μίλτος Λιάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου