Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Απεργία σήμερα ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας   Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι εμποροϋπάλληλοι σήμερα Κυριακή 6 Νοέμβρη, που είναι ανοιχτά τα καταστήματα.
   Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας συμμετέχει στη 24ωρη απεργία με αίτημα τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής-αργίας.
   Καλεί όλους του εμποροϋπαλλήλους σε συγκέντρωση στα γραφεία του Συλλόγου (Αγ. Φιλοθέης 5β - πλ. Μητροπόλεως) στις 10 το πρωί για να πραγματοποιήσουν πανεξόρμηση στα εμπορικά καταστήματα.
   Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
   «Απαντάμε στην αντιλαϊκή επίθεση με αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Απεργούμε την Κυριακή 6 Νοέμβρη για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής-αργίας. Συγκέντρωση στα γραφεία του Συλλόγου στις 10 το πρωί.
   Γενική συνέλευση την Κυριακή 13 Νοέμβρη στις 10.30 το πρωί με θέμα "4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ 19 και 20 Νοέμβρη".
   Παλεύουμε για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κατάργηση των ελαστικών μορφών, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, μείωση του εργάσιμου χρόνου. Διεκδικούμε τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής-αργίας, την οποία δεν την βλέπουμε συντεχνιακά και ξεκομμένα από το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
   Κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των επιτελείων του συστήματος να επιβάλουν κλίμα “εθνικής συναίνεσης”, προσπάθεια στην οποία σπεύδουν να συνδράμουν οι κυβερνητικοί εργοδοτικοί συνδικαλιστές και στη ΓΣΣΕ και στην ΟΙΥΕ, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με απόφαση Γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτώβρη έχει θέσει στόχο την κλιμάκωση της πάλης με μαζική απεργιακή κινητοποίηση.
   Συμμετέχουμε στη δράση του κλαδικού μας σωματείου. Χτίζουμε το δικό μας αντίπαλο δέος για την υπεράσπιση της ζωής μας, το μέλλον των παιδιών μας, σήμερα απαιτείται συνολική αλλαγή πορείας.
   Παίρνουμε μέρος στη Γενική Συνέλευση Κυριακή 13 Νοέμβρη ώρα 10.30 το πρωί στα γραφεία του ΣΕΑ για να συζητήσουμε για την 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στις 19 και 20 Νοέμβρη.
   Με ζωντανές διαδικασίες, στη Γενική μας Συνέλευση παίρνουμε το λόγο, συζητάμε, μεταφέρουμε τις αγωνίες, τις ανησυχίες, τον προβληματισμό που εκφράζουν οι συνάδελφοι σε κάθε χώρο δουλειάς στον κλάδο μας.
   Το ΠΑΜΕ στον κλάδο μας εκφράζεται μέσα από τη δράση του Σωματείου μας. Έχουμε δώσει χιλιάδες μάχες. Δεν θεωρούμε ότι έχουμε καταφέρει τα πάντα, ότι τα έχουμε κάνει όλα καλά, αυτά θα συζητήσουμε στη Γενική Συνέλευση του σωματείου στις 13/11, στη συνδιάσκεψη στις 19-20/11. Θα συζητήσουμε για τις αδυναμίες που θέλουμε να διορθώσουμε. Θα τις επισημάνουμε ανοιχτά και χωρίς φόβο μήπως εκτεθούμε στους συναδέλφους μας. Δεν φοβόμαστε διότι αυτό είναι το ΠΑΜΕ. Η καρδιά και η ανάσα του είναι οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους. Καλούμε κάθε έναν εργαζόμενο που γνώρισε τη δράση, την αλληλεγγύη του σωματείου, που εκτιμά τις θέσεις, το κύρος και το δυναμισμό του ΠΑΜΕ, να πάρει μέρος στη συζήτηση που θα γίνει στη Γενική Συνέλευση.
   Η συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ δεν έχει σχέση με τα συνέδρια της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, συνέδρια εκφυλισμένα μιας αδίστακτης εργατικής αριστοκρατίας, που ελέω μηχανισμών της κυβέρνησης και της εργοδοσίας παριστάνει την ηγεσία της εργατικής τάξης.
    Η συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ είναι καθαρός αέρας αλλαγής και ανατροπής απέναντι στην επίθεση κράτους και εργοδοσίας και απέναντι στη δυσοσμία που αναδίνει ο βάλτος του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού.
   Στη Γενική Συνέλευση Κυριακή 13 Νοέμβρη θα συζητήσουμε για το ρόλο και τη σημασία του ΠΑΜΕ και για την αντιπροσώπευση του σωματείου στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.
   Είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας να είμαστε εκεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου