Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Η κυβερνητική ρητορεία δεν μπορεί να κρύψει την ταξική αντιλαϊκή πολιτική


Η ταξικότητα της κυβερνητικής πολιτικής δεν καθορίζεται από την ηθική του πρωθυπουργού ή των υπουργών, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα.
Τόνισε ότι δεν υπάρχει ενιαίο εθνικό συμφέρον, αλλά αντιπαρατιθέμενα ταξικά συμφέροντα, το συμφέρον της εργατικής τάξης και των ενδιάμεσων στρωμάτων και το συμφέρον της αστικής τάξης.
Αναφερόμενη στο παράδειγμα της Βενεζουέλας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τη ΝΔ τόσο κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στις Επιτροπές όσο και στην Ολομέλεια, η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι με το παράδειγμα της Βενεζουέλας, αν είναι ένα κόμμα που επιβεβαιώνεται πλήρως είναι το ΚΚΕ. Όπως σημείωσε:«Από τη σκοπιά του συμφέροντος του λαού της Βενεζουέλας. Τι αποδείχτηκε, ανεξάρτητα από τις καλές προθέσεις γι αυτό - δεν είναι ζήτημα προσωπικών επιλογών ή ηθικής- ότι όσα προγράμματα για τη φτώχεια να πάρεις δεν σε πάνε μακριά. Και να αλλάξεις τις συμφωνίες με τις εταιρείες πετρελαίου δεν σε πάει μακριά γιατί σε συνθήκες καπιταλιστικού και τα πιο καλά προγράμματα αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας έχουν ημερομηνία λήξης».
Αναφερόμενη στους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι «Σας ακούω και σκέφτομαι: Αυτά που λένε τα πιστεύουν ως επιστήμονες;». Τόνισε ότι όσα λένε δημοσίως, έρχονται σε αντίθεση με τα όσα γράφουν στα βιβλία τους: «Τα βιβλία σας αν και διαφωνώ, έχουν χρήσιμα στοιχεία και επισημάνσεις όμως κάθε άλλο παρά ανόητα είναι, όμως εδώ όταν μιλάτε λέτε ανοησίες. Και με ενοχλεί ότι αυτές τις λέτε για το λαό. Είναι η συσκευασία με την οποία προωθείτε την πολιτική σας», υπογράμμισε. «Αθωώνετε το σύστημα και λέτε ότι η κρίση προέρχεται από την κακή διαχείριση, τα λαμόγια, τη διαπλοκή, από τους κλέφτες, τους ψεύτες κτλ, που βεβαίως υπάρχουν, αλλά δεν είναι ανύπαρκτα αυτά, αλλά δεν γεννάνε αυτά την κρίση», σημείωσε.
Παράλληλα, η Αλ. Παπαρήγα χαρακτήρισε ως το πιο βρώμικο και ταξικό για το λαό, σε ό,τι αφορά την πολιτική της κυβέρνησης, τον αναπτυξιακό νόμο που ετοιμάζεται να φέρει η συγκυβέρνηση στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου