Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

«Wall Street Journal»: Η Εφημερίς της ... Κυβερνήσεως!


«Το μεγάλο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση υπόσχεται να αλλάξει τη διάρθρωση της ελληνικής οικονομίας που βρίσκεται σε κρίση (...) το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων - που περιλαμβάνει ΟΣΕ, καζίνο, ακίνητη περιουσία, τυχερά παιχνίδια, εταιρείες ύδρευσης, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες υποδομές - δεν έχει σχεδιαστεί μόνο για να αυξήσει τα κρατικά έσοδα, αλλά και για να οδηγήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη των τομέων που αποκρατικοποιούνται και να προκαλέσει αλλαγή στις αντιλήψεις των επενδυτών για την Ελλάδα».
*
Τα παραπάνω γράφτηκαν στην «Wall Street Journal», την εφημερίδα που αποτελεί το «ευαγγέλιο» της Μέκκας του καπιταλισμού και απηχεί τις απόψεις του διεθνούς ιμπεριαλιστικού τζόγου.
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης (σ.σ.: η υπόθεση ισοδυναμεί με το γενικό ξεπούλημα των «φιλέτων» της δημόσιας περιουσίας στην Ελλάδα), δε βρίσκεται τόσο στο επαινετικό για το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ περιεχόμενο του εν λόγω άρθρου.
Το ενδιαφέρον βρίσκεται στην ημερομηνία που γράφτηκε αυτό το άρθρο. Και τούτο διότι δεν γράφτηκε χτες, ούτε προχτές, ούτε καν το Μάρτη, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τις αποφάσεις για την εκποίηση των 50 δισ. ευρώ.
Το συγκεκριμένο άρθρο, που περιγράφει εν είδει ακτινογραφίας και μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, γράφτηκε και δημοσιεύτηκε στην «Wall Street Journal» την 1/10/2010!
Με άλλα λόγια, οι υποψήφιοι «επενδυτές», τόσο οι εγχώριοι όσο κι εκείνοι που βρίσκονται στα πέρατα του κόσμου, το τσουνάμι της εκποίησης που σχεδιάζει η κυβέρνηση, το γνωρίζουν - χαρτί και καλαμάρι - εδώ και έξι τουλάχιστον μήνες!
Το γεγονός αυτό συνιστά μια πρώτης τάξεως απόδειξη: Οι διάφοροι αδαείς, που ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση του Παπανδρέου, του Παπακωνσταντίνου, του Λοβέρδου και της Μπιρμπίλη είναι «ασυντόνιστη» και «απρογραμμάτιστη», δεν σκαμπάζουν «γρι» από διαδικασίες και προεργασίες «φαστ τρακ» ξεπουλήματος. Μια χαρά «συντονισμό» και μια χαρά «πρόγραμμα» διαθέτουν οι άνθρωποι. Ρωτήστε, άλλωστε, και την «Wall Street Journal». Που - σε συνεννόηση με τους ξεπουληματίες - διαφημίζει έξι μήνες πριν, όλα όσα θα πάθει - «συντονισμένα» και «προγραμματισμένα» - ο ελληνικός λαός, έξι μήνες μετά.




Συστήματα, προπονήσεις, σχέδια, φράγκα, ισολογισμοί, τεχνικές, πλάνα. Αλλά να που μέσα σε μια στιγμή όλα αυτά γίνονται σμπαράλια. Είναι η στιγμή που στο ποδόσφαιρο (όπως και στη ζωή), μέσα από την ομάδα και από τη συλλογικότητα
- και μόνο μέσ' από την ομάδα και τη συλλογικότητα γίνεται κατορθωτό αυτό -
η προσωπικότητα απελευθερώνεται, η κοινωνική ατομικότητα του Μέσι και του εκάστοτε «Μέσι» φτάνει στην απόλυτη διάστασή της και τότε - για να δανειστούμε τα λόγια του ποιητή και πεζογράφου Ράινερ Μαρία Ρίλκε -
«η τροχιά της μπάλας δείχνει στους παίκτες τον τόπο ενός καινούριου ονείρου και αυτοί για να το φτάσουν γίνονται χορευτές»

                              σαν σήμερα                                         
1975 Εικόνες αλλοφροσύνης διαδραματίζονται στην πρεσβεία των ΗΠΑ και στο λιμάνι της Σαϊγκόν, καθώς έχει αρχίσει η αποχώρηση και των τελευταίων Αμερικανών στρατιωτών από το Βιετνάμ και την πανωλεθρία του ιμπεριαλισμού.
1980 Πεθαίνει ο «πατέρας» των κινηματογραφικών ταινιών θρίλερ, ο σερ Αλφρεντ Χίτσκοκ.
1989 Η τραγωδία του Χέιζελ κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Λίβερπουλ - Γιουβέντους, το 1985, «ζωντανεύει» στη δικαστική αίθουσα και 14 Αγγλοι οπαδοί καταδικάζονται σε πολυετή φυλάκιση για τη συμμετοχή τους στα αιματηρά επεισόδια, που είχαν στοιχίσει, πέντε χρόνια πριν, το θάνατο 39 Ιταλών.
Γλιτώσανε!
«Αγαπητοί συνάδελφοι, χρόνια πολλά και πάλι σε όλους. Ελπίζω να καταφέρατε τις προηγούμενες ημέρες να ξεκουραστείτε κάπως και να απολαύσατε τις ομορφιές της ελληνικής υπαίθρου και της άνοιξης, όσο διήρκεσε τουλάχιστον».
*
Λόγια του πρωθυπουργού κατά την έναρξη του χτεσινού υπουργικού συμβουλίου. Αλλά μην τρομάζετε. Με εκείνο το «όσο διήρκεσε» εννοούσε «όσο διήρκεσαν» και αναφερόταν στις διακοπές των υπουργών. Εξ' όσων γνωρίζουμε δεν απειλούνται - ακόμα τουλάχιστον - και πολύ περισσότερο δεν έχουν περάσει στη φάση του «τετέλεσθαι» ούτε η ύπαρξη της ελληνικής υπαίθρου ούτε η ύπαρξη της ...άνοιξης, όπως προκύπτει από τα «ελληνικά» του κ. Παπανδρέου. Προς το παρόν, η ύπαιθρος (ως τόπος) και η άνοιξη (ως εποχή) την έχουν γλιτώσει.
Γαμο-ιστορίες
Στη Βρετανία, όπου ο εργαζόμενος λαός αντιμετωπίζει ένα πολυετές πρόγραμμα λιτότητας ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων, το κόστος του γνωστού πριγκιπικού γάμου υπολογίζεται στα 10 εκατομμύρια στερλίνες (πάνω από 11 εκατ. ευρώ), ενώ το βρετανικό κράτος (δηλαδή ο εργαζόμενος λαός και πάλι) εκτιμάται ότι για τον ίδιο λόγο θα επιβαρυνθεί με περίπου 25 εκατ. ευρώ για παράτες, μέτρα ασφαλείας κλπ.
Το ποσό είναι ταυτόχρονα και μεγάλο και «μικρό», ανάλογα πώς θα το δει κανείς:
Μεγάλο και εξοργιστικό, αν συγκριθεί με τις θυσίες που καλούνται να επωμιστούν τα λαϊκά στρώματα, «μικρό» μπροστά στο μέγεθος της απύθμενης βλακείας με την οποία φλομώνουν τους «λαουτζίκους» σε Ανατολή και Δύση οι «μαχαραγιάδες» και τα ΜΜΕ που ελέγχουν.
Βέβαια, θα πρέπει στους τελευταίους να το αναγνωρίσουμε: Εχουν φτιάξει έτσι τον κόσμο που τους «επιτρέπεται» να πουλάνε και να επιδεικνύουν ακόμα και την ξετσιπωσιά τους ως θέαμα.
Τέτοιες ειδήσεις θέλουμε!
Μετά την προχτεσινή συνάντηση του Παπακωνσταντίνου με την Μπιρμπίλη, χτες συνέβη κάτι ακόμα πιο αισιόδοξο, ελπιδοφόρο, θαυμάσιο και πιο εθνωφελές:
Ο Παπακωνσταντίνου και η Μπιρμπίλη όχι μόνο ξανασυναντήθηκαν - αυτή τη φορά έξω από την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου - αλλά και αγκαλιάστηκαν και φιλήθηκαν και φωτογραφήθηκαν αγαπημένοι!
Τέτοια είδηση, από εκείνες που αναπτερώνουν το ηθικό του ελληνικού λαού, που ρίχνουν φως στη μουντάδα της καταχνιάς και της κατάθλιψης, καιρό είχαμε να ακούσουμε.
Να 'ναι καλά το «MEGA» που τη μετέδωσε...
Τι είναι το «ώι, ώι μάνα μου!» και το «ωχ, μανούλα μου!»;
Η απάντηση δόθηκε χτες, με τον πλέον απόλυτο, σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο. Πρόκειται, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό του συμβούλιο, για «την ελληνική φωνή που ακούγεται πλέον καθαρά στο εξωτερικό»...
Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου