Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Α. ΓΙΑ TO ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΑΚΤΙΟ ΚΑΙ TON ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Α ΝΑ Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  -
Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής στο αντιιμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό συλλαλητήριο που οργανώνουν τα Εργατικά Κέντρα και οι Επιτροπές Ειρήνης  της περιοχής, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ το ΣΑΒΒΑΤΟ 2 Απρίλη  και ώρα 7 το απόγευμα έξω από τη ΝΑΤΟϊκή βάση  στο Άκτιο.
     Να καταδικάσουμε και να καταγγείλουμε  την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη.
     Να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στη συμμετοχή της Ελλάδας σ’ αυτόν τον πόλεμο.
     Να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις του Ακτίου, της Σούδας κ.λ.π.
     Να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, να απαιτήσουμε τη διάλυσή τους.
Οι λαοί και οι εργαζόμενοι της περιοχής  δεν έχουν κανέναν λόγο να συμμετέχουν στους ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς  των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστών  για το μοίρασμα  του φυσικού πλούτου της περιοχής και τον γεωστρατηγικό έλεγχό της.  

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ το ΣΑΒΒΑΤΟ 2 Απρίλη  ώρα 7 μ.μ. στο Άκτιο
                                                  Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.

                 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του    ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου  καταγγέλλει σ’ όλους τους εργαζόμενους της περιοχής την πολεμική επέμβαση των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ , της Ε.Ε. και των συμμάχων τους στη Λιβύη με πρόσχημα την προστασία του λαού της από τους βομβαρδισμούς του καθεστώτος του Καντάφι σε βάρος των εξεγερμένων , ένα καθεστώς  στενός σύμμαχος, μέχρι χθες, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
Στην πραγματικότητα όμως θέλουν να ελέγξουν την κατάσταση για να μην τους ξεφύγει, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων  για το πετρέλαιο , το φυσικό αέριο και τον έλεγχο της περιοχής. Για μια ακόμα φορά προχωράνε σε ανοιχτή επέμβαση βομβαρδίζοντας μια χώρα με απόφαση του Ο.Η.Ε., που έχει μετατραπεί σε εργαλείο επεμβάσεων των ιμπεριαλιστών.
Η ελληνική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη θεωρία του «εθνικού συμφέροντος», για μια ακόμα φορά συμμετέχει σ’ αυτόν τον πόλεμο με τη στήριξη της Ν.Δ. , παραχωρώντας αεροδρόμια , λιμάνια και στρατιωτικά μέσα. Η Σούδα , το Άκτιο , ο Άραξος , η Ανδραβίδα έχουν μετατραπεί  σε ορμητήρια  των πολεμοκάπηλων  σε βάρος του λαού της Λιβύης, όπως παλιότερα της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, κ.λ.π.
Τα πάντα παραχωρούνται προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου , στα πλαίσια του ανταγωνισμού τους για την αναδιανομή της «πίτας», για την υπεράσπιση και αύξηση των υπερκερδών τους.
Αλήθεια γιατί δεν κάνουν το ίδιο σε βάρος του Ισραήλ που καταπατάει εδάφη και σφάζει Παλαιστίνιους; Γιατί δεν κάνουν το ίδιο με την Τουρκία που έχει τη μισή σχεδόν Κύπρο σε κατοχή; Πως τους έπιασε ο πόνος  ξαφνικά για το λαό της Λιβύης , πως έγιναν ξαφνικά τόσο ανθρωπιστές;
Απαιτούμε να σταματήσει η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη και να αφήσουν το λαό της να επιλέξει αυτός ποιοι θα τον κυβερνήσουν. Να σταματήσει κάθε είδος συμμετοχής της χώρας μας στον πόλεμο  και να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις της Σούδας και του Ακτίου, να πάψουν να παραχωρούνται αεροδρόμια και λιμάνια  στους ιμπεριαλιστές. Να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό.
Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ και όλοι οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί  που προωθούν και στηρίζουν  με τον πόλεμο τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Καλούμε τους φορείς και τους εργαζόμενους της περιοχής να καταδικάσουν την ιμπεριαλιστική αυτή επέμβαση στη Λιβύη, όπως και σε κάθε άλλη χώρα και λαό της περιοχής.

                                                          Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου