Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

ΕΣΑΚΕ: «παραθυράκι» για τα μικρά γήπεδα σαν του Χαρίλαου Τρικούπη !


ΕΣΑΚΕ: Εξόφληση ως τις 15/9 ή υποβιβασμός και «παραθυράκι» για τα μικρά γήπεδα

Ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε ότι θα αποβληθεί από το νέο πρωτάθλημα όποια ομάδα δεν έχει εξοφλήσεις ως τις 15/9 τις φετινές οφειλές προς παίκτες και προπονητές, ενώ δίνεται μια ευελιξία στις ομάδες με μικρά γήπεδα (π.χ. Χαρίλαος Τρικούπης), που δεν πιάνουν τα όρια χωρητικότητας (1.200 θέσεις) να παίζουν στις έδρες τους για ένα διάστημα, αλλά κεκλεισμένων των θυρών

Στο προχθεσινό ΔΣ του ΕΣΑΚΕ οριστικοποιήθηκε ανάμεσα στα άλλα και η απόφαση (που είχε μπει ανάμεσα στα άλλα κριτήρια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα) περί της υποχρέωσης των ομάδων να ξοφλήσουν άμεσα τις φετινές οφειλές τους προς προπονητές και παίκτες. Η Λίγκα αποφάσισε - και το έβαλε αυτό και στον κανονισμό του πρωταθλήματος - να έχουν εξοφλήσει οι ομάδες που χρωστάνε τα φετινά… φέσια ως τις 15 Σεπτεμβρίου. Αν δεν τα έχουν εξοφλήσει ως τότε, θα αποβληθούν από το πρωτάθλημα και φυσικά θα υποβιβαστούν!
Η Λίγκα αποφάσισε επίσης να υπάρξει μια… ευελιξία στις ομάδες που έχουν μικρά γήπεδα, που δεν καλύπτουν το θέμα (έχει μπει κι αυτό στα κριτήρια συμμετοχής στη νέα σεζόν) των θέσεων που πρέπει να έχουν οι έδρες της Basket League.
Ο ΕΣΑΚΕ έθεσε ως όριο τις 1.200 θέσεις. Οι ομάδες που δεν… πιάνουν αυτό το κριτήρια και έχουν πιο μικρά κλειστά όπως για παράδειγμα ο Χαρίλαος Τρικούπης) έχουν μια… διπλή λύση.
Αν θέλουν μπορούν να δίνουν τα ματς στις έδρες τους αλλά κεκλεισμένων των θυρών. Αλλιώς θα πρέπει να βρουν μεγαλύτερα γήπεδα. Βέβαια, ακόμα δεν έχει αποφασιστεί το πότε θα ξαναμπεί ο κόσμος στα γήπεδα, λόγω του κορονοϊού, οπότε ούτως η άλλως τα ματς μάλλον γίνονται χωρίς θεατές για ένα διάστημα στο ξεκίνημα της χρονιάς.

από basketblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου