Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Αυθαίρετες τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης


  Δεκάδες εκατομμύρια για την επικοινωνιακή πολιτική των Περιφερειών ...

 Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

                                            Αθήνα  21/5/2020   
                                           Αριθμ. Πρωτ.:127


Αυθαίρετες τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης

    Με τα γνωστά «αυθαίρετα» κριτήρια οι Περιφερειακές Αρχές και με την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης των «αρίστων», προχωρούν σε τοποθετήσεις των «αρεστών» σε θέσεις προϊσταμένων οργανικών μονάδων, αδιαφορώντας προκλητικά για έννοιες όπως αξιοκρατία και διαφάνεια.
   Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Περιφερειακή Αρχή της Δυτικής Ελλάδας, που με Απόφαση του Περιφερειάρχη της, προχώρησε στην αυθαίρετη τοποθέτηση αναπληρωτή προϊσταμένου Τμήματος σε θέση αναπληρωτή προϊσταμένου Διεύθυνσης, παραβιάζοντας την ισχύουσα νομοθεσία και την σχετική απαίτηση που αφορά τους κατά κυριολεξία προϊσταμένους υποκείμενων μονάδων. 
   Για να στηρίξει δε την Απόφασή της η συγκεκριμένη Περιφερειακή Αρχή και να ανακρούσει τις αιτιάσεις του πρωτοβάθμιου Συλλόγου Υπαλλήλων της Π.Ε. Ηλείας στην σχετική διοικητική προσφυγή που κατέθεσε στην οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση «προσέλαβε» ιδιώτη δικηγόρο!!!
   Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, έχουν παγώσει οι διαδικασίες για την επιλογή των προϊσταμένων οργανικών μονάδων με τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον Υπαλληλικό Κώδικα, γεγονός που αξιοποιούν κατάλληλα οι Περιφερειάρχες, ώστε να τοποθετήσουν αυτούς που θέλουν εκεί που θέλουν, καταπατώντας συστηματικά ακόμα και τα στοιχειώδη της ισχύουσας διοικητικής νομοθεσίας.
   Απαιτούμε να μπει τέλος στην αδιαφάνεια, την αυθαιρεσία και την ημετεροκρατία. Οι υπηρεσίες των Περιφερειών δεν αποτελούν ιδιοκτησία των Περιφερειαρχών και των κυβερνήσεων.

     Καλούμε την κυβέρνηση και τις Περιφερειακές Αρχές:
  • Να προχωρήσουν άμεσα στην προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης.
  • Να σταματήσουν τις αυθαίρετες τοποθετήσεις για την κάλυψη των θέσεων ευθύνης.
  • Να προχωρήσουν άμεσα στην τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου και να μην υπολογίζεται ο χρόνος αναπλήρωσης με ανάθεση, στην μοριοδότηση της διαδικασίας επιλογής προϊσταμένων.


            Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



       ΒΕΤΑ ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ             ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΚΟΣ

 
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου