Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) για τις αυθαίρετες μετακινήσεις, την υπολειτουργία των δημόσιων ΚΤΕΟ στην Αιτωλοακαρνανία και τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση τους.



   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 
τηλ. γραμματέα: 6977432661
                                          
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μόνο ως απαράδεκτες μπορούν να χαρακτηριστούν οι «αυθαίρετες» μετακινήσεις υπαλλήλων που πραγματοποιεί η Περιφερειακή Αρχή της Δυτικής Ελλάδας, στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.     
Οι αποφάσεις για «μετακινήσεις» υπαλλήλων που υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης, παρά τις επανειλλημένες διαμαρτυρίες και τις καταγγελίες του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας αναδεικνύουν σκοπιμότητες και αυθαιρεσίες. Έκανε «γύρα» 3 προϊσταμένους, που μόλις είχαν τοποθετηθεί με το νέο Οργανόγραμμα, για να τοποθετήσει τον «ημέτερο» στη θέση που θέλει, και με τις «ευλογίες» του με την «μετακίνηση» υπαλλήλου από το δημόσιο ΚΤΕΟ Αγρινίου απαξίωσε ακόμα παραπέρα την λειτουργία του και το οδήγησε σε μόνιμη υπολειτουργία, τη στιγμή μάλιστα που το 2ο δημόσιο ΚΤΕΟ (βρίσκεται στο Μεσολόγγι) παραμένει εδώ και πολύ καιρό κλειστό.
Η Περιφερειακή Αρχή δεν μπορεί να κάνει πως δεν ξέρει ή πως δεν καταλαβαίνει.
Η ΟΣΥΠΑΕ καταδικάζει τις αποφάσεις αυτές και στέκεται δίπλα στον ΣΥΠΕΑ και στις κινητοποιήσεις που θα διοργανώσει για την γνωστοποίηση, καταγγελία κι ακύρωση, αυτής της αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής.
Ο αγώνας συνεχίζεται απέναντι στους μηχανισμούς, την τρομοκρατία, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς… απέναντι σε όλους όσους δίνουν με αυτόν τον τρόπο «εξετάσεις» για τις ικανότητά τους να προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανθρωποφαγία και τον ανταγωνισμό, την καταπάτηση εργατικών δικαιωμάτων.
Απαιτούμε την ανάκληση όλων των αυθαίρετων «μετακινήσεων»


ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΕΟ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθημερινά αποδεικνύει την προσήλωση της στην πολιτική της διάλυσης των δημόσιων δομών και της εκχώρησης αρμοδιοτήτων στους ιδιώτες. Αποδεικνύεται ότι στόχευση της εφαρμοζόμενης πολιτικής είναι η δημιουργία ενός μικρού και ευέλικτου κράτους, που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Στο Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τίτλο «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, προβλέπεται η μετατροπή των δημοσίων ΚΤΕΟ σε ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, που θα λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις της εμπορικής και φορολογικής νομοθεσίας.  
Προβλέπεται δηλαδή τα δημόσια ΚΤΕΟ να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, με τη σφραγίδα της σχέσης «κόστους-οφέλους».
Η κυβέρνηση αντί να αναβαθμίσει και να επεκτείνει την λειτουργία των δημόσιων ΚΤΕΟ, αντί να πάρει μέτρα ώστε να εξασφαλίζεται ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων και μάλιστα δωρεάν ή έστω με συμβολικό τίμημα για τους εργαζομένους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και γενικά τα φτωχά λαϊκά στρώματα, προωθεί και  μέσα από αυτό το νομοσχέδιο την ιδιωτικοποίηση άλλης μιας αρμοδιότητας των Περιφερειών.
Η αναδιάρθωση αυτή αποτελεί συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που μέσα από την «πιστοποίηση» και την «διαπίστευση» των λειτουργιών των ΚΤΕΟ οδήγησαν στο κλείσιμο τα περισσότερα δημόσια ΚΤΕΟ.
Και όσα λειτουργούν αντιμετωπίζουν την υποστελέχωση μέσα από την «απαγόρευση» των προσλήψεων, τα χαράτσια και την ανταποδοτικότητα, που είναι νομοθετημένη στον τομέα αυτό.
Οι μάσκες έπεσαν και αποδεικνύεται ο κεντρικός σχεδιασμός για την απαξίωση και συρρίκνωση του δημόσιου τομέα.  Οι έμμεσες και άμεσες ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του δημοσίου, η υποστελέχωση και η απουσία προσλήψεων, η υποχρηματοδότηση το αντικρουόμενο θεσμικό πλαίσιο και άλλα, αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τον στόχο των κυβερνητικών επιλογών.
Απαιτούμε:
  • Την απόσυρση της απαράδεκτης διάταξης για την μετατροπή των δημόσιων ΚΤΕΟ σε Ανώνυμες Εταιρείες.
  • Να ανοίξουν όλα τα δημόσια ΚΤΕΟ και παράλληλα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να πάρουν την πιστοποίηση που απαιτείται.
  • Την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα τους και την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.
  • Μείωση τους κόστους τεχνικού ελέγχου και δωρεάν έλεγχο για τους ανέργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Δωρεάν έλεγχος στα κρατικά αυτοκίνητα.
  • Να επεκταθεί o κοινωνικός ρόλος των ΚΤΕΟ στην ενημέρωση και την εκπαίδευση για το μεγάλο θέμα της οδικής ασφάλειας.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΌΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΙΜΗ & ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου