Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Η Λαϊκή Συσπείρωση για "τους δρόμους του φεγγαριού"



Αποτέλεσμα εικόνας για για "τους δρόμους του φεγγαριού" 
δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου

   Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε. Π “Δυτική Ελλάδα 2014-2020” μας καλούν να δούμε, υπό το φως του φεγγαριού, τα έργα που γίνονται για μας. Μας καλούν να περπατήσουμε στους δρόμους του ΕΣΠΑ διαφημίζοντας το εγκεκριμένο έργο προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ «Βελτίωση προσβασιμότητας περιοχής Τουρλίδας».
    Θυμίζουμε ότι η χρηματοδότηση των έργων ΕΣΠΑ δεν είναι από κάποια δωρεά των πολυεθνικών και των μονοπωλίων αλλά γίνεται από το ξεζούμισμα όλων των λαών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φυσικά και του Ελληνικού λαού, με τη βαριά φοροληστεία και τη σκληρή εκμετάλλευση. 
 Τα κριτήρια που επιλέγουν τα έργα και γίνεται η χρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, δεν είναι για να εξυπηρετηθούν λαϊκές ανάγκες (φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα, ποιοτικό καθαρό νερό, νέα δίκτυα ύδρευσης, βιολογικοί καθαρισμοί, αντισεισμική και αντιπλημμυρική προστασία κ.λ.π ) αλλά είναι η εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών. 
   Τα αναγκαία έργα που χρηματοδοτούνται είναι ελάχιστα και αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό.
  •  Η βελτίωση προσβασιμότητα της Τουρλίδας προέχει ή η ύδρευση του Αιτωλικού και η ανανέωση του δικτύου ύδρευσης όλου του δήμου;
  •  Με τι ποσά επιδοτούνται οι επιχειρηματίες που κατασκευάζουν τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον κάμπο του Ευηνοχωρίου που θα καταστρέψουν καλλιέργειες, τη λιμνοθάλασσα και τη ζωή των γύρω κατοίκων και με τι ποσά επιδοτήθηκε συνολικά ο δήμος Ι.Π.Μεσολογγίου;
  •  Ποια η θέση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ποια η στάση της;
Τα φτηνά κόλπα για βαρκάδες στο φεγγαρόφωτο δεν μας ξεγελούν, αποκαλύπτουμε την αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε, των κυβερνήσεων και της τοπικής διοίκησης που την εφαρμόζουν και παλεύουμε για να την ανατρέψουμε.

                       Μεσολόγγι 6/9/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου