Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Αποχή των εξεταστών υποψηφίων οδηγών

 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  (Σ.Υ.Π.Ε.Α)
                                  Ιερή Πόλη Μεσολογγίου: 25 -2 - 2016
                                                                 Αρ.πρωτ.:  36
                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
     Το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Ε.Α, σε έκτακτη συνεδρίαση στις 29/02/2016 αποφάσισε τα εξής:
     Με την εφαρμογή του Ν. 4354/2015, από 1 Ιανουαρίου 2016, καταργήθηκε η αποζημίωση που προβλεπόταν για την εκτός ωραρίου εργασία, όμως οι συνάδελφοι εξεταστές υποψηφίων οδηγών για την απόκτηση αδειών οδήγησης, 
για δύο μήνες παρείχαν την εκτός ωραρίου εργασία τους, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει, όπως διαβεβαίωνε, άμεσα στην ανάκληση της παραπάνω αντεργατικής εκτροπής και στην καταβολή των δεδουλευμένων.
    Όμως η απόσυρση της σχετικής τροπολογίας, του άρθρου 21 του Ν 4354/2015, ανέδειξε για μια ακόμα φορά το πραγματικό σκοπό τον οποίο εξυπηρετεί, με θαυμαστή συνέπεια κι επαγγελματισμό, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που είναι η υπεράσπιση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου μέσω της διαρκούς συρρίκνωσης των μισθολογικών, εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων του συνόλου των εργαζομένων.
     Ζητάμε :
    Την άμεση κατάθεση τροπολογίας που θα επιλύει οριστικά κι αμετάκλητα το θέμα της εκτός ωραρίου αποζημίωσης, συνολικά για όλο το δημόσιο τομέα, χωρίς διαχωρισμούς, με ταυτόχρονη αποζημίωση των μέχρι τώρα δεδουλευμένων.
   Καλούμε :
   1. Το σύνολο των συναδέλφων να μην παρέχουν καμία εργασία εκτός ωραρίου που δεν θα αμείβεται.
   2.  Ειδικότερα τους εξεταστές των υποψήφιων οδηγών, σε ΑΠΟΧΗ από το έργο της πρακτικής εξέτασης μετά την λήξη του ωραρίου τους, στα πλαίσια εφαρμογής των αποφάσεων της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ.
   3.  Αλλά και γενικότερα όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από χώρο, ειδικότητα κλάδο και κατηγορία, χωρίς αυταπάτες και χωρίς ατομικισμούς, στο αγώνα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής, με όποιο προσωπείο κι αν αυτή παρουσιάζεται.
                                       
Για το Δ.Σ.
             
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
          
    ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΛΛΙΟΣ                        ΜΙΛΤΟΣ ΛΙΑΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου