Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Στοιβάζουν επιβάτες σαν σαρδέλες στη γραμμή Αγρίνιο - Πάτρα του ΚΤΕΛ

 

Τεράστιοι κίνδυνοι για επιβάτες και εργαζόμενους

  Δεν έχουν ακόμη στεγνώσει τα δάκρυα από το έγκλημα με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και ντοκουμέντα, που φέρνουν στο φως επιβάτες, αποδεικνύουν «περίτρανα» την κατάσταση που επικρατεί στις συγκοινωνίες, με σκοπό να εξασφαλιστούν το δυνατόν μεγαλύτερα κέρδη για τους διαφόρους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ επιβάτες και εργαζόμενοι βρίσκονται σε κίνδυνο.

  Συγκεκριμένα, το Σάββατο, στο απογευματινό δρομολόγιο (4 μ.μ.) της γραμμής Αγρίνιο - Πάτρα του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, με ευθύνη της διοίκησής του, το λεωφορείο όχι μόνο ήταν γεμάτο, αλλά οι επιβάτες παρέμεναν όρθιοι στον διάδρομο, με κίνδυνο έναν σοβαρό τραυματισμό τους, ακόμη και από ένα απλό φρενάρισμα.

  Όπως καταγγέλθηκε, πρόκειται για «σύνηθες» φαινόμενο, αφού προκειμένου να εξασφαλιστούν μεγαλύτερα κέρδη, δεν δρομολογούνται περισσότερα λεωφορεία με αποτέλεσμα αυτό που ξεκινάει από το Αγρίνιο, κάνοντας και ενδιάμεσα στάσεις σε άλλες πόλεις και χωριά (Μεσολόγγι, Αντίρριο κ.α.), κάποια στιγμή να γεμίζει χωρίς να υπάρχουν άλλα καθίσματα. Αποτέλεσμα είναι όσοι επιβιβάζονται ιδιαίτερα προς το τέλος της διαδρομής (τις περισσότερες φορές από το Αντίρριο), μέχρι να φτάσουν στην Πάτρα, διασχίζοντας μια σημαντική διαδρομή, να παραμένουν όρθιοι, με όσους σοβαρότατους κινδύνους αυτό εγκυμονεί.

  Το βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας του τι συνέβη από το Αντίρριο και μετά στη συγκεκριμένη διαδρομή, με κόσμο, στην πλειοψηφία τους νέοι (φοιτητές, εργαζόμενοι κ.ά.), να στοιβάζονται σαν σαρδέλες μέσα στο λεωφορείο και όλος ο διάδρομος να είναι γεμάτος με όρθιους επιβάτες, που απόλυτα δικαιολογημένα και αγανακτισμένα διαμαρτύρονταν εντόνως για την κατάσταση που επικρατούσε.

  Να σημειωθεί ότι πρόκειται για γραμμή που έχει ιδιαίτερη κίνηση. Ιδιαίτερα ορισμένες μέρες της εβδομάδας, πολλοί είναι οι φοιτητές που πάνε στα σπίτια τους και επιστρέφουν στην Πάτρα και την ίδια ώρα δεν προβλέπεται να δρομολογηθούν περισσότερα λεωφορεία απ’ τη διοίκηση του ΚΤΕΛ. Το ίδιο ισχύει καθημερινά και με εργαζόμενους που μετακινούνται στους δύο νομούς. Συνολικά για την κατάσταση με τα ΚΤΕΛ πρόσφατα, και με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη, έγιναν καταγγελίες από Φοιτητικούς Συλλόγους.

Αναδημοσίευση από 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου