Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710


 Παρέμβαση της ΟΣΥΑΠΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας ...
                                          
 Αθήνα 15/ 7 /2020                      
                                         Αριθμ. Πρωτ.: 139
                                                                             Προς
Συλλόγους-μέλη μας


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΤΡΙΤΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


   Την Τρίτη 14-7-2020 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο με παρόντα τα 12 από τα 13 μέλη και συγκεκριμένα: Βέτα Πανουτσάκου, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Σταμκοπούλου Νατάσα, Ζαβερδινό Άλκη, Παγωνίδη Δημήτρη, Βαζούρα Δημήτρη, Ευστρατίου Χαράλαμπο, Λυριστή Μιχάλη, Τζάκο Αντώνη, Κυριακόπουλο Γιώργο, Ασημακόπουλο Ανδρέα και Έφη Παπαλεξίου.
  Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι εξελίξεις και οι παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας το προηγούμενο διάστημα με τις ιδιαίτερα δυσκολίες της πανδημίας, που έδρασε καταλυτικά για την εμφάνιση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.
   Με την απόφαση ότι θα κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας για να μην φορτωθούν και πάλι οι εργαζόμενοι τα βάρη της κρίσης, να μην σκύψουν το κεφάλι και να μην ρίξουν τις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα παρακάτω ζητήματα για τα οποία λήφθηκαν οι σχετικές αποφάσεις:


  1. Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά τις αποφάσεις της κυβέρνησης της ΝΔπου αποτυπώνονται στο νόμο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων,το δυνάμωμα της καταστολής και την γενικότερη κλιμάκωση της επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες.
Το Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ δηλώνει ότι δεν θα δεχτεί οι αγώνες των εργαζομένων να μπουν στο «γύψο και δεν θα υπακούσει στις διαδικασίες και τις απαγορεύσεις που νομοθετήθηκαν. Στην ίδια κατεύθυνση καλεί να σταθούν και όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία.
  1. Θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις για τα ζητήματα, που σχετίζονται με :
    • Την προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης, το σταμάτημα των αυθαίρετων αναπληρώσεων, την χορήγηση του επιδόματος ευθύνης σε όλους που εκτελούν καθήκονταπροϊσταμένων και την απαίτηση επαναφοράς των αιρετών στη σύνθεση των Συμβουλίων Επιλογής Προϊσταμένων.
    • Την ανάγκη διορισμών σε μόνιμες θέσεις εργασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τραγική υποστελέχωση. Στη κατεύθυνση αυτή στηρίζει κινητοποιήσεις πρωτοβάθμιων Συλλόγων. 
    • Την «κινητικότητα» και την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου οι συνάδελφοι να παραμένουν στη θέση που μετατάχθηκαν μέσω κινητικότηταςνα μην είναιυποχρεωμένοι να «μετακινηθούν» σε άλλη θέση,  πριν παρέλθει διετία από την μετάταξή τους.
    • Την εφαρμογή των μέτρων Υγιεινής & Ασφάλειας και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίαςκαταγγέλλοντας Περιφερειακές Αρχέςπου δεν παίρνουν κανένα μέτρο, ούτε καν για να εξασφαλίσουν τις υπηρεσίες γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας.
    • Την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καταγγέλλοντας Περιφερειακές Αρχές και υπηρεσιακούς παράγοντες, που δεν τις υλοποιούν.
    • Την απαίτηση εφαρμογής απ’ όλες τις Περιφερειακές Αρχές της ρύθμισης για εισαγωγή στα κατά τόπους Υπηρεσιακά Συμβούλια των αιτήσεων των συναδέλφων για «μετακίνησή» τους σε υπηρεσίες άλλης Περιφερειακής Ενότητας.
  1. Εκδόθηκε ψήφισμα για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί.
  1. Τέλος ο ταμίας παρουσίασε τα οικονομικά της Ομοσπονδίας και την κατάσταση με τις οφειλές των εισφορών των πρωτοβάθμιων Συλλόγωνγια τις οποίες έχουν ήδη ενημερωθεί.


  Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου