Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας



      ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
       ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
         ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ  ΚΥΠΡΟΥ 30,
                          Μεσολόγγι, 30200                           Τηλ.:2631361217                                                e-mail: tld1@aitnia.pde.gov.gr
                                                              
                                 Ιερή Πόλη Μεσολογγίου 13-12-2019
                                                         

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                 
   Με επιτυχία διοργανώθηκε από τον Σ.Υ.Π.Ε.Α, την Τετάρτη 11  Δεκέμβρη 2019, η ετήσια Γενική Συνέλευση του συλλόγου, με την παρουσία της Προέδρου της ΟΣΥΑΠΕ Βέτας Πανουτσάκου.



    Βάση της συζήτησης υπήρξε το υπόμνημα με τα προβλήματα των υπαλλήλων που είχε κατατεθεί πριν λίγες ημέρες στην αντιπεριφερειάρχη  Αιτωλοακαρνανίας.
    Κυρίαρχο θέμα η ανάγκη άμεσης υλοποίησης όσων περιλαμβάνονται στις Συλλογικές Συμβάσεις και στο νόμο για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και προληπτικής ιατρικής που η εφαρμογή τους έχει ήδη αρχίσει σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες, αλλά στην Π.Ε. Αιτ/νίας υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση, παρόλο που ο ΣΥΠΕΑ, πρώτος απ’ τους συλλόγους της Π.Δ.Ε., κατέθεσε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και παρ’  όλες τις συνεχείς οχλήσεις του, για την υλοποίηση τους.



    Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας στην ομιλία της έδωσε ιδιαίτερο βάρος, εκτός από τα παραπάνω, στο μεγάλο θέμα της κοινωνικής ασφάλισης, που θα πρέπει να είναι δημόσια, υποχρεωτική και καθολική και τόνισε ότι χωρίς συμμετοχή ολοένα και πιο πολλών στους κοινωνικούς αγώνες, καμία ουσιαστική αλλαγή προς όφελος των εργαζομένων, δεν μπορεί να γίνει.

  

   Στη συνέχεια συζητήθηκαν,  η αναγκαιότητα επαρκούς νομικής κάλυψης των υπαλλήλων και η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με σταθερές σχέσεις εργασίας, για την στελέχωση όλων των υπηρεσιών του νομού και πρώτα αυτών που έχουν άμεση και διαρκή επαφή με τους πολίτες.

  

    Τέλος αποφασίστηκε το υπόμνημα, με τις προσθήκες που έγιναν στη συνέλευση, να σταλεί σε όλους τους αρμόδιους αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες και να ζητηθεί η άμεση συζήτηση κι επίλυση των αιτημάτων που περιλαμβάνει.
                                                                      
                                                          

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Υ.Π.Ε.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΛΤΟΣ  ΛΙΑΠΗΣ                              ΜΑΓΔΑ  ΧΗΡΑ-ΓΚΟΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου