Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

25ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες στο χώρο της κατασκήνωσης



                       


Από 1-3 Ιούλη στο Πισοδέρι της Φλώρινας, στη θέση Βίγλα (χιονοδρομικό κέντρο), χιλιάδες νέοι από όλη την Ελλάδα θα βρεθούν στις εκδηλώσεις του 25ου Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου της ΚΝΕ.

Ήδη μέλη και φίλοι της ΚΝΕ προετοιμάζουν το χώρο ούτως ώστε την Παρασκευή όλα να είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τους χιλιάδες κατασκηνωτές, οι οποίοι θ' ανταμώσουν για να ανιχνεύσουν λαμπρές σελίδες της Ιστορίας του λαού μας, από την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας. Και το πλούσιο πρόγραμμα του Διημέρου είναι διαμορφωμένο ακριβώς για να αναδείξει τέτοιες πλευρές της Ιστορίας.

Οι εκδηλώσεις του Διημέρου ξεκινούν την Παρασκευή 1 Ιούλη και θα κορυφωθούν την Κυριακή 3 Ιούλη με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στη Φλώρινα, στο χώρο που έχει ανεγερθεί το μνημείο προς τιμήν των πεσόντων μαχητών του ΔΣΕ στη Μάχη της Φλώρινας.

Το πρόγραμμα του Διημέρου της ΚΝΕ


Το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 25ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ περιλαμβάνει εκδηλώσεις, συναυλίες, πεζοπορία, επισκέψεις - περιπάτους κ.ά. και θα κορυφωθεί με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο χώρο του μνημείου για τη Μάχη της Φλώρινας, όπου θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:


Παρασκευή 1 Ιούλη

20.00:
Εκδήλωση με θέμα «Οι λαογέννητοι θεσμοί εξουσίας στις ελεύθερες περιοχές του ΔΣΕ στο Βίτσι».

21.30: Συγκρότημα με παραδοσιακά χάλκινα από την περιοχή.

22.00: Λαϊκό γλέντι από τους «Πέντε εν δράσει».


Σάββατο 2 Ιούλη

09.00: Πεζοπορία - ανάβαση σε ορειβατική διαδρομή που ξεκινά από το χώρο της κατασκήνωσης και καταλήγει στην κορυφή Βίγλα. Η διαδρομή κρατά περίπου μια ώρα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά οχυρωματικές θέσεις και αμπριά του ΔΣΕ καθώς και να παρατηρήσουν από ψηλά τους ορεινούς όγκους του Βίτσι, περιοχές όπου έγιναν σημαντικές μάχες ή έπαιξαν στρατηγικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα.


10.00: Επίσκεψη - περίπατος στο νοσοκομείο - σπηλιά του ΔΣΕ στο χωριό Βροντερό και στο μνημείο του Πέτρου Κόκκαλη. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

10.00: Επίσκεψη - περίπατος στη σπηλιά του Ζαχαριάδη και στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ και της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης στο χωριό Πύλη. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

17.30: Αθλητικές δραστηριότητες. Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για μαθητές.

20.00: Χαιρετισμός - καλωσόρισμα από την Τίνα Κουζιάκη, γραμματέα της ΟΠ Δυτικής Μακεδονίας.

20.30: Παρουσίαση ανέκδοτων τραγουδιών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας από το συγκρότημα της ΚΝΕ (εδώ)

21.30: Συναυλία με Sober.

23.00: Λαϊκό γλέντι με τον Βασίλη Κασούρα και την ορχήστρα του.


Κυριακή 3 Ιούλη

10.00:
Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Φλώρινας, με προορισμό το μνημείο για τη Μάχη της Φλώρινας.

11.00: Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο χώρο του μνημείου με ομιλητή τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Αμπατιέλο.

Στο χώρο του Διημέρου θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» και έκθεση με σπάνιο φωτογραφικό υλικό, χάρτες και ιστορικά στοιχεία για τις μεγάλες μάχες και συνολικά για τη δράση του ΔΣΕ στην περιοχή, στην οποία θα γίνονται ξεναγήσεις. Στις εκδηλώσεις του 25ου Διημέρου θα συμμετάσχουν μετά από πρόσκλησή της ΚΝΕ και αντιπρόσωποι από την Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας (SKOJ) και το Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας Ιταλίας (FGC).


Το πρόγραμμα των μικρών κατασκηνωτών

Στο χώρο της κατασκήνωσης, αυτές τις δύο μέρες θα ξεδιπλωθεί παράλληλα ένα πρόγραμμα πλούσιων, πολύμορφων και φροντισμένων δραστηριοτήτων για τις μικρότερες ηλικίες νεολαίας (τελευταίες τάξεις Δημοτικού, μικρότερες τάξεις Γυμνασίου), τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ, που θα καλλιεργεί αξίες όπως η αλληλεγγύη, η ομαδικότητα, η συντροφικότητα, η γνώση, η διεκδίκηση και ο αγώνας, αλλά και για να περάσουν τα παιδιά δυο μέρες γεμάτες διασκέδαση και φυσικά με πολλά παιχνίδια.
Από το πρόγραμμα μπορούμε να ξεχωρίσουμε πεζοπορία στο βουνό, το κυνήγι χαμένου θησαυρού - βαδίζοντας στα χνάρια των μαχητών του ΔΣΕ. Θα παρουσιαστεί επίσης η παράσταση «Η Λιχουδοχώρα αλλάζει», από «Τα κόκκινα αλεξίπτωτα», τη θεατρική ομάδα της Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου