Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας!


Πριν μερικές μέρες ο Φίλιπ Γκόρντον, βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κατά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με τον Δ. Δρούτσα, δήλωσε:
«Η Ελλάδα είναι ένας εταίρος που μας βοηθάει πολύ».
*
Η τοποθέτηση του Αμερικανού αξιωματούχου επιβεβαιώνει ότι η παρούσα ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύεται «άξια» της κληρονομίας της.
***
Για να γίνει σαφές τι εννοούμε μιλώντας για ΠΑΣΟΚική «κληρονομία», ας γυρίσουμε μερικά χρόνια πίσω.
*
1) «Ποτέ οι δύο κυβερνήσεις, των ΗΠΑ και της Ελλάδας, δεν συνεργάστηκαν τόσο στενά όσο στο θέμα αυτό (σ.σ.: της εισβολής του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία). Είμαστε ευτυχείς...».
(δήλωση Ν. Μπερνς, πρώην πρέσβη των ΗΠΑ, 11/5/99 - επί υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου).
*
2) «Η Ελλάδα υπήρξε κατά το διάστημα αυτό (σ.σ.: της εισβολής του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία) ένας πάρα πολύ καλός σύμμαχος και είμαστε ευγνώμονες από την υποστήριξη που μας παρέχεται από την Ελλάδα».
(Στ. Τάλμποτ, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, 8/6/99 - επί υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου).
*
3) «Η όλη προσπάθεια (σ.σ.: εισβολή του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία) δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και για το λόγο αυτό οι ΗΠΑ, οι χώρες του ΝΑΤΟ, θέλουν να εκφράσουν ευγνωμοσύνη».
(Γ. Κοέν, υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, 13/7/99 - επί υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου).
*
Ως επιστέγασμα όλων των προηγούμενων, η εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» στις 9/6/1999 έγραφε:
«Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών κ. Στ. Τάλμποτ με δική του πρωτοβουλία επαίνεσε ενώπιον των μελών του Συμβουλίου της Ατλαντικής Συμμαχίας τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών κ. Γ. Α. Παπανδρέου (...). Τόνισε μάλιστα ότι παντού όπου πήγε (σ.σ.: ο κ. Τάλμποτ) προηγείτο ή ακολουθούσε αμέσως ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών... Επίσης ο κ. Τάλμποτ για να τεκμηριώσει την εκτίμησή του επικαλέστηκε σε δυο περιπτώσεις τις πληροφορίες που του μετέφερε από τις επαφές του ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών. Το συμβάν αυτό - κατέληγε το "Βήμα" - ακολουθεί τους επαίνους που επιδαψίλευσε στον κ. Παπανδρέου η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών κ. Μ. Ολμπράιτ...».
*
Αυτά - μεταξύ πολλών άλλων - διέπραττε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατά την ιμπεριαλιστική επιδρομή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία.
***
Ας δούμε τι συνέβη μερικά χρόνια μετά:
*
3) «Διαφωνώ με την άποψη ότι είναι ειλημμένη απόφαση, έτσι ή αλλιώς, οι ΗΠΑ να πάνε σε πόλεμο»!
(Γιώργος Παπανδρέου, ΝΕΤ, 8/1/2003).
*
4) «Ο λαός του Ιράκ έχει τώρα την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα νέο μέλλον για τη χώρα του και να επανενταχθεί στη διεθνή κοινότητα»!
(Απόφαση της ΕΕ, μετά από εισήγηση του Γιώργου Παπανδρέου, υπέρ της εισβολής των Αμερικανών στο Ιράκ, 17/4/2003).
*
5) «Κατά το κρίσιμο διάστημα της επίθεσης στο Ιράκ (20 Μαρτίου - 30 Απριλίου), 5.270 αεροσκάφη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους προσγειώθηκαν ή περνώντας από τον εθνικό εναέριο χώρο μας έδωσαν αναφορά πορείας στη Σούδα».
(Απολογισμός της συμμετοχής της Ελλάδας στην πρώτη μόνο φάση της εισβολής των ΗΠΑ στο Ιράκ - επί υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου).
*
Αυτή ήταν η επόμενη συμβολή του ΠΑΣΟΚ και του νυν προέδρου του στη «δημοκρατία», στην «ειρήνη» και στο «σοσιαλισμό».
Από την προσπάθεια πρόκλησης αυταπατών γύρω από τις προειλημμένες αποφάσεις των ιμπεριαλιστών για την επέμβαση στο Ιράκ (που κατά τον Παπανδρέου δεν ήταν προειλημμένη απόφαση!), στη μετατροπή της Ελλάδας σε άμεσο στρατιωτικό συνεργό του εγκλήματος και σε πολιτικό ινστρούκτορα του ιμπεριαλισμού που αναλάμβανε για λογαριασμό ολόκληρης της ΕΕ να χαρακτηρίσει την εισβολή και την κατοχή του Ιράκ ως «ευκαιρία» για τον ιρακινό λαό!
***
Η ελληνική άρχουσα τάξη και η κυβέρνηση Παπανδρέου, με αφορμή τη Λιβύη, συμμετέχουν ήδη ενεργά στα σχέδια ανοιχτής ιμπεριαλιστικής στρατιωτικής επέμβασης του ΝΑΤΟ στη Βόρεια Αφρική, με το πρόσχημα της «αποκατάστασης της δημοκρατίας».
Η αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας, με ευθύνη της κυβέρνησης, αναδεικνύεται για μια ακόμα φορά σε κομβικής σημασίας εγκατάσταση για τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
*
Το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο:
Είναι προκλητικό οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, οι αστικές κυβερνήσεις, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, οι πρώην συνεργάτες των αυταρχικών και αντιδραστικών καθεστώτων στη Β. Αφρική, οι συνένοχοι στην εκμετάλλευση των λαών της ευρύτερης περιοχής να εμφανίζονται ως υπερασπιστές των λαϊκών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Τη «δημοκρατία», όπως την εννοούν οι ιμπεριαλιστές, την έχουν πληρώσει και εξακολουθούν να την πληρώνουν με το αίμα τους οι λαοί στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στα Βαλκάνια, στη Λατινική Αμερική, σ' ολόκληρο τον κόσμο.
(Παρέμβαση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ ενάντια στο ψήφισμα - προπομπό του Ευρωκοινοβουλίου για την ιμπεριαλιστική επέμβαση, 10/3/2011)
*
Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή καταδίκασε το καθεστώς της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης της Λιβύης και τις εγκληματικές επιθέσεις των στρατιωτικών του δυνάμεων ενάντια στο λιβυκό λαό που αγωνίζεται για δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα.
(Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, 23/2/2011)
*
Το ΚΚΕ, μετά τη νέα χτεσινή παρέμβαση της Αλέκας Παπαρήγα στον πρωθυπουργό, συνεπές στο διεθνιστικό και πατριωτικό του καθήκον, απευθύνεται στον ελληνικό λαό:
  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας και με κανέναν τρόπο στη σχεδιαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση. Ενεργητική αντίθεση σε κάθε εμπλοκή των ιμπεριαλιστών ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και της χώρας μας στα νέα ιμπεριαλιστικά - ΝΑΤΟικά σχέδια πρόκλησης τεράστιων κινδύνων για τους λαούς της περιοχής.
  • Ο δρόμος της απελευθέρωσης των λαών από την καπιταλιστική εκμετάλλευση, η απαλλαγή από τα αυταρχικά καθεστώτα που την υπηρετούν, η κατάκτηση της πραγματικής δημοκρατίας, είναι δική τους υπόθεση. Δεν περνά μέσα από τις βόμβες των ιμπεριαλιστών και από «προστασίες» όπως αυτές που παρέχονται στους λαούς του Αφγανιστάν, του Ιράκ, των Βαλκανίων.
Σήμερα, που τα σύννεφα μιας νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην περιοχή πυκνώνουν, ο ελληνικός λαός πρέπει να βρίσκεται σε μέγιστη ετοιμότητα.

                                                   του Ν.Μπογιόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου