Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Περιοδεία αντιπροσωπείας της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου






   Αντιπροσωπεία της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του κόμματος Νίκο Μωραΐτη, επισκέφθηκε την Παρασκευή 9 Μάρτη το Νοσοκομείο Μεσολογγίου.
 Ο βουλευτής του Κόμματος χαρακτήρισε σοβαρές τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του συγκεκριμένου νοσοκομείου, ιδιαίτερα τονίστηκε η υπολειτουργία της καρδιολογικής κλινικής που λειτουργεί μόνο το μισό μήνα από την έλλειψη προσωπικού, καθώς επίσης δεν λειτουργεί η ΜΕΘ, με αποτέλεσμα την απίστευτη και πρωτοφανή ταλαιπωρία που υπόκεινται οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην Καρδιολογική Κλινική Μεσολογγίου και μεταφέρονται στο νοσοκομείο Αγρινίου όταν δεν υπάρχει εφημερία.
  Επίσης, ελλείψεις υπάρχουν στην ειδικότητα των αναισθησιολόγων και σε άλλες ειδικότητες που δυσκολεύουν τη λειτουργία και άλλων κλινικών, που προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα με επικουρικούς γιατρούς που οι συμβάσεις τους έχουν ημερομηνία λήξης. Επίσης, μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στη λειτουργία των μαγειρείων, που από τον περασμένο Δεκέμβρη που έληξαν οι συμβάσεις των μαγείρων και δεν ανανεώθηκαν, με αποτέλεσμα τα μαγειρεία να λειτουργούν με σπουδαστές από τις σχολές του ΟΑΕΔ με τις αντίστοιχες ειδικότητες που κάνουν την πρακτική τους. Από την πλευρά των εργαζομένων, μπήκε επιτακτικά το ζήτημα της αυτόνομης λειτουργίας του Νοσοκομείου.
  Όπως σημείωσε ο Νίκος Μωραΐτης, τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός για την προστασία και αποκατάσταση της υγείας του είναι πολλά και συσσωρευμένα, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, η οποία συνεχίζεται και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Τόνισε, επίσης, ότι πίσω από το σκάνδαλο της «Novartis» υπάρχει ένα ακόμα μεγαλύτερο, εκείνο της εμπορευματοποίησης του Φαρμάκου και της Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου