Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

     Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ συνεχίζει 
την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους με πρόσχημα την επίτευξη των στόχων των μνημονίων διαρκείας και την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ δήθεν για να μη χρεοκοπήσει η χώρα!

    Είναι ακριβώς η ίδια επιχειρηματολογία που πρόβαλλαν τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσο και η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου  (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑ.Ο.Σ.) για να εφαρμόσουν την πολιτική του ξεπεράσματος της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, διασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, θυσιάζοντας το σύνολο των λαϊκών αναγκών.

    Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα ζουν στο πετσί τους οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, 
οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι, τα λαϊκά στρώματα γενικότερα που βουλιάζουν στη χρεοκοπία.
     Σε μια περίοδο αύξησης των λαϊκών αναγκών, 
με τη φτώχεια και την εξαθλίωση να παίρνουν μαζικά χαρακτηριστικά, η εκ νέου μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους οδηγεί σε κατάρρευση ακόμα και αυτών των ελάχιστων ανεπαρκών κοινωνικών υπηρεσιών που προσφέρουν 
οι Δήμοι, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στη ζωή των φτωχών λαϊκών οικογενειών. 

     Πρακτικά, οδηγεί χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, σε υποβάθμιση των υπηρεσιών τους, σχολεία χωρίς θέρμανση, μεταφορά των μαθητών 
με έξοδα της οικογένειας, κλείσιμο δημοτικών ιατρείων, κέντρων δημιουργικής απασχόλησης, περιορισμό 
του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” κ.λπ. 
     Με τις μειώσεις αυτές δεν καλύπτεται ούτε η μισθοδοσία του προσωπικού και αυτό αντικειμενικά θα οδηγήσει σε απολύσεις και εφεδρεία του προσωπικού.

    Για αυτές τις αρνητικές εξελίξεις, οι δήμαρχοι στην πλειοψηφία τους, συζητούν και παζαρεύουν με την πολιτική ηγεσία πόσα θα κόψουν ακόμη από τον προϋπολογισμό – λαιμητόμο του 2012. 
    Όχι μόνο αφήνουν στο απυρόβλητο την πολιτική 
“περί ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας”, τον “Καλλικράτη” κ.λπ., τα οποία 
θεωρούν δεδομένα, αλλά έχουν βάλει πλάτη διαχρονικά και έχουν πρωτοστατήσει στην υλοποίηση αυτής 
της αντιλαϊκής πολιτικής. 
     Τώρα ανοίγουν νέα πεδία δράσης και κερδοφορίας στους επιχειρηματίες με την ανάθεση έργων και υπηρεσιών, εφαρμόζουν την ανταποδοτικότητα με αύξηση των πληρωμών για τις δημοτικές υπηρεσίες, στηρίζουν τον “εθελοντισμό” και τη “φιλανθρωπία”, τις ΜΚΟ και τις “κοινωνικές” επιχειρήσεις προκειμένου να απαλλαγεί το κράτος από τη χρηματοδότηση κοινωνικών υπηρεσιών. 
     Στοχεύουν στη διαχείριση ακραίων κοινωνικών φαινομένων στην κατεύθυνση της άμβλυνσης των λαϊκών αντιδράσεων, στην ενσωμάτωση και στην υποταγή τους.

     Καταγγέλλουμε την πολιτική της “συγκυβέρνησης” 
για την κατακρεούργηση των εργασιακών, κοινωνικών – λαϊκών δικαιωμάτων που είναι η αιτία για τα βάσανα 
της λαϊκής οικογένειας.
     Καταγγέλλουμε τη στάση των Δημοτικών Αρχών που αποδέχονται και υλοποιούν διαχρονικά τη βάρβαρη αντιλαϊκή λαίλαπα και στην Τοπική Διοίκηση με ανυπολόγιστες τραγικές συνέπειες στην καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων.
     Εκφράζουμε την αγωνιστική – ταξική αλληλεγγύη μας στη λαϊκή πλειοψηφία, τους μισθωτούς εργαζόμενους δημόσιου – ιδιωτικού τομέα, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου, τους μετανάστες, τους ανέργους, ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες.
     Δηλώνουμε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για 
να συμβάλουμε στην οργάνωση της λαϊκής πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Καλούμε σε συστράτευση για να απαιτήσουμε όχι μόνο να καλυφθούν οι ελλείψεις στις υπάρχουσες κοινωνικές δομές που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τη λαϊκή οικογένεια, ιδιαίτερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, αλλά τη διεύρυνση των υπηρεσιών και των κοινωνικών παροχών που απαντούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
     Διεκδικούμε επείγοντα μέτρα που ανακουφίζουν τις λαϊκές οικογένειες σε σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ:

  • Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Δήμων που θα προέρχεται από αύξηση της φορολόγησης στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου, από τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, από την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας κ.λπ.
  • Πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων.
  • Απόδοση όλων των χρημάτων της ΣΑΤΑ που δεν αποδόθηκαν το 2011 – 2012.
  • Αμεση δραστική μείωση ανταποδοτικών και άλλων τελών, με στόχο την κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών, αντισταθμιστικών και άλλων τελών, που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα.
  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στη λειτουργία, στις υπηρεσίες και τα έργα των Δήμων. 
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση στην καθαριότητα.
  • Καμία απόλυση – Οχι στη νέα εφεδρεία. 
  • Ανανέωση άμεσα όλων των συμβάσεων και δρομολόγηση της μονιμοποίησής τους, 
  • χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να καλυφθούν οι αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές.
  • Ενίσχυση και επέκταση του προγράμματος 
  • «Βοήθεια στο σπίτι» και ένταξή του στις δομές των Δήμων. 
  • Διασφάλιση της εργασίας των εργαζομένων σε αυτό 
  • και άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων.
  • Αξιοποίηση δημοτικών υποδομών για τη στέγαση των αστέγων και τη σίτιση των απόρων.
  • Πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με αξιοποίηση και των κονδυλίων του ΕΣΠΑ ή άλλων πόρων για σύγχρονες κτιριακές κοινωνικές υποδομές που καλύπτουν όλο το φάσμα τωνπρονοιακών, αθλητικών και πολιτιστικών αναγκών. 
  • Εργα πολιτικής προστασίας: αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρικής – αντιπυρικής προστασίας.

                                       7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου