Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Για την 70η επέτειο της ανατίναξης του Γοργοπόταμου


                                   
 

                               
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
                       ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 
                   ΤΗΣ Π.Ε.Α.Ε.Α. KAI TOY Δ.Σ.Ε.


ο Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος Αγρινίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (Π.Ε.Α.Ε.Α.-Δ.Σ.Ε.) θα τιμήσει, την Κυριακή, 2 Δεκέμβρη 2012 και ώρα 11 π.μ., στο Γοργοπόταμο, την 70ή επέτειο της Ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Λεωφορείο θα αναχωρήσει ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 6:00π.μ. (το πρωί), μπροστά από το Ε.Κ.Α. (Εργατικό Κέντρο Αγρινίου), και θα κάνει στάση στις 6:15 μπροστά από τον παλιό σταθμό του τρένου-μπροστά στα σχολεία στις καπναποθήκες ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ.
Καλούνται όλα τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ της περιοχής, να οργανώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, τη μετακίνηση των αγωνιστών και μαχητών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, των φίλων, απόγονων και πρώην Πολιτικών Προσφύγων και να πάρουν μέρος μαζικά στην εκδήλωση.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Αναπήρων και Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΣΑΘΕΑ), όπως και παραρτήματα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ από όλη την χώρα.
Στην εκδήλωση επίσης θα μιλήσει ο σ. Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και θα χαιρετίσει ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Χρήστος Τσιντζιλώνης, ενώ θα χαιρετίσει και εκπρόσωπος της ΚΝΕ.
Για μια ακόμα φορά, στα απόγκρεμα φαράγγια του Γοργοπόταμου, θα ακουστούν τα αθάνατα τραγούδια του αγώνα μας και η στεντόρεια φωνή της λαϊκής Μούσας:


«Χτύπα καημένη Λευτεριά, γαλανομάτα, χτύπα!/ του μαύρου δράκου την καρδιά, με το σπαθί σου τρύπα./ Χτυπάτε, αντάρτες του ΕΛΑΣ, παιδιά του Βελουχιώτη/ Συντρίψτε τ' άνομα σκυλιά, το φασισμό γκρεμίστε./ Κι ας το ακούσουν οι λαοί σ' όλη την οικουμένη, πως οι Γραικοί δεν προσκυνούν, δε ζούνε σκλαβωμένοι».

                          ΑΓΡΙΝΙΟ 27/11/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου