Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ και ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 12.00 – 15.00



    ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ και ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 12.00 – 15.00


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΡΙΤΗ 13 ΝΟΕΜΡΗ 12.30


Να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί το τερατούργημα της κυβέρνησης.
Μπλόκο στις απολύσεις και σ’ όλα τα αντιλαϊκά μέτρα!

Τα μέτρα και το πολυνομοσχέδιο, που μόλις πρόσφατα ψηφίστηκαν στη Βουλή περνούν βαριές αλυσίδες στο λαό. Χτυπούν όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Τους οδηγούν πίσω ολοταχώς, στον εργασιακό μεσαίωνα.
Κυβέρνηση, πλουτοκρατία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΔΝΤ προχωράνε συνεχώς σε βάρβαρα για το λαό μέτρα για να διασώσουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα κέρδη του κεφαλαίου.
Αυτή είναι η επαναδιαπραγμάτευσή τους, αυτό σημαίνει παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτά είναι τα «ισοδύναμα» μέτρα και «οι ρήτρες αντικατάστασης».
Ελάχιστοι παράγραφοι του πολυνομοσχεδίου αρκούν για να ανατρέψουν τη ζωή χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και να μας οδηγήσουν σε μια ζωή χωρίς δουλειά, χωρίς δικαιώματα, χωρίς αξιοπρέπεια, να υποβαθμίσουν παραπέρα τις προσφερόμενες στο λαό κοινωνικές υπηρεσίες, να διευκολύνουν τις ιδιωτικοποιήσεις των «φιλέτων» του δημοσίου. 
Με το πολυνομοσχέδιο : 

  • Προωθούν πάνω από 30.000 απολύσεις δημ. υπαλλήλων μέσα στο 2013 και 150.000 μέχρι το 2015. 
  • Οδηγούν μέσα σε 5 μέρες σε απόλυση – μέσω διαθεσιμότητας – όλους τους ΔΕ υπαλλήλους ΙΔΑΧ των διοικητικών ειδικοτήτων, που δεν προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ ή άλλου διαγωνισμού. 
  • Με μετατάξεις οδηγούν σε απόλυση – μέσω διαθεσιμότητας – όλο το πλεονάζον προσωπικό, του δημοσίου, των ΟΤΑ, τωνΝομικών Προσώπων, Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, μετά την αξιολόγηση και την κατάργηση των οργανικών θέσεων. 
  • Με μετάταξη οδηγούν τον υπάλληλο σε μεταβολή της υπηρεσιακής του σχέσης, σε κατώτερη ή προσωρινή θέση σε οποιοδήποτε φορέα χρειάζεται στη χώρα. 
  • Εντάσσουν τις μετατάξεις στους περιορισμούς των προσλήψεων 1 προς 5 αποχωρήσεις στο δημόσιο και απαγορεύουν τιςπροσλήψεις ΔΕ και ΥΕ για 4 χρόνια στους ΟΤΑ. 
  • Μετατάσσουν υποχρεωτικά, δηλ. απολύουν τους υπαλλήλους, που εργάζονται στους ΟΤΑ, των οποίων τα οικονομικά βρίσκονται στο «κόκκινο». 
  • Περιορίζουν τη διάρκεια ισχύος των πινάκων διοριστέων του ΑΣΕΠ σε 3 χρόνια. 
  • Οδηγούν σε αργία κάθε υπάλληλο, που αγωνίζεται για ένα άλλο Σύνταγμα και την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων ( Ζ3,παρ.1-ε), που δίνει άλλο περιεχόμενο στην έννοια της πατρίδας. 
  • Θέλουν να έχουν λυμένα τα χέρια για πολιτικοσυνδικαλιστικές διώξεις και να «τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί» ανά πάσα στιγμή κάθε υπάλληλο, που δεν είναι πειθήνιο όργανο εκτέλεσης των αντιλαϊκών επιλογών του αστικού κράτους. 

Συνάδελφοι, όλοι μαζί μια φωνή μια γροθιά να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί αυτό το τερατούργημα.
Χρειάζεται κίνημα και αγώνας που θα παρεμποδίσει τα μέτρα, θα τα μπλοκάρει στη πράξη.
Κίνημα και αγώνας, που θα αντιπαλεύει τις αντιλαϊκές πολιτικές και όλες τις αναδιαρθρώσεις που διαμορφώνουν μια κρατική διοίκηση, πιο αυταρχική, πιο συγκεντρωτική, πιο επιτελική, πιο στενά δεμένη με τους μηχανισμούς της Ε.Ε., πιο επιθετική απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα.



ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 


                                                               10-11-12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου