Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ




Συμπολίτη – Συμπολίτισσα

 Εμείς οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου εδώ και πολύ καιρό είχαμε προειδοποιήσει για την κατάσταση και το μέλλον του Νοσοκομείου μας. Και αυτό όχι γιατί είχαμε προφητικές ικανότητες αλλά γιατί η πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια στον τομέα της υγείας ήταν παραπάνω από σίγουρο ότι θα έκλεινε το Νοσοκομείο.
Η διαρκής απαξίωση και αποδυνάμωση δεν είναι όπως λένε μερικοί ανικανότητα της εκάστοτε διοίκησης, αλλά συνειδητή επιλογή.
Πριν λίγες μέρες δώσαμε στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Νοσοκομείο όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει αλλά πρέπει να αναβαθμισθεί.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ή θα σκύψουμε το κεφάλι και θα δεχθούμε μοιρολατρικά την κατάσταση ή θα οπλιστούμε με αντοχή, υπομονή, σταθερότητα και ανυποχώρητη θέληση και θα παλέψουμε να επιβάλουμε το δίκιο μας.
Δεν φτάνει σήμερα να ζητάμε αυτοδύναμο Νοσοκομείο αλλά να απαιτήσουμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους χωρίς διακρίσεις.
Τι να το κάνεις ένα Νοσοκομείο χωρίς γιατρούς και απαραίτητο προσωπικό;
Τι να το κάνεις ένα Νοσοκομείο που για να μπορέσεις να έχεις πρόσβαση θα πρέπει να βάζεις βαθιά το χέρι στην τσέπη από το τηλεφώνημα για ραντεβού, 1 ευρώ για κάθε συνταγή φαρμάκων, το πεντάευρο για εξέταση, τα 25 Ευρώ για νοσηλεία, την πληρωμή κάθε εξέτασης και την αγορά από την τσέπη σου των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών;
Την ίδια στιγμή που επιμένουν να αποφασίζουν περικοπές, θησαυρίζουν οι εργολάβοι στην καθαριότητα τη φύλαξη τις κουζίνες τα συνεργεία κ.λ.π με εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους.

 Δεν μπορείς σήμερα να αποδέχεσαι τα μνημόνια και την πολιτική τους και από την άλλη να ζητάς το Νοσοκομείο να μην κλείσει. Όρος του μνημονίου είναι το κλείσιμο 661 κλινικών και 30 Νοσοκομείων, μεταξύ αυτών και το Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Αν δεν ηττηθούν αυτές οι απόψεις όλοι θα βρισκόμαστε χειροπόδαρα δεμένοι, θα σερνόμαστε στις ουρές των συσσιτίων και της ελεημοσύνης, η φτώχεια θα εξαπλώνεται παντού.

Συμπολίτη – Συμπολίτισσα


Μην ανέχεσαι τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις δημόσιων νοσοκομείων, τη μείωση δημόσιων νοσοκομειακών κρεβατιών.
Μην ανέχεσαι τις πληρωμές των ασθενών, την επιχειρηματική δράση στα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας
 Μην δέχεσαι την δραστική μείωση των κρατικών δαπανών στην υγεία και στη πρόνοια!
 Μην συμβιβάζεσαι να ζεις με συντάξεις και μισθούς πείνας, με παροχές υγείας-πρόνοιας φτωχοκομείου. Να είναι οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι χωρίς συντάξεις χωρίς βιβλιάριο υγείας.
Αντιστάσου στην αντιλαϊκή πολιτική - Αντιπάλεψε τους μηχανισμούς του ρουσφετιού και της ενσωμάτωσης.
 Αποδυνάμωσε τους συνδικαλιστές της συναίνεσης και του συμβιβασμού.

 Χρειάζεται σήμερα ένα κίνημα, που να δίνει προοπτική στους αγώνες, ικανό να οργανώνει και να συνενώνει τη πάλη για την μονομερή διαγραφή του χρέους, τη κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, για αποδέσμευση από την ευρωπαϊκή Ένωση. Για να γίνει ο λαός νοικοκύρης του πλούτου που παράγει!

 Κανένας άρρωστος που είναι άνεργος, συνταξιούχος, μισθωτός δεν θα μπορέσει να έχει δωρεάν Υγεία, περίθαλψη, γιατρό και φάρμακα, κανένας εργαζόμενος δεν θα δει τα παιδιά του να έχουν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, ελεύθερο χρόνο, αν δεν ανδρωθεί ένα κίνημα που θα μας απαλλάξει από τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

 Όλα αυτά λοιπόν σήμερα κάνουν επιτακτική την ανάγκη και οι εργαζόμενοι αλλά και οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής μας, από κοινού να οργανωθούμε και να παλέψουμε για ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας που να μας παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας τις οποίες ήδη άλλωστε έχουμε χρυσοπληρώσει μέσα από τα Ταμεία μας.

 Η λαϊκή οικογένεια είναι εντελώς ανυπεράσπιστη στην ανάγκη που έχει για φάρμακα, νοσηλεία, εξετάσεις, γιατρό, θεραπεία, αφού η κρατική χρηματοδότηση για κοινωνικές παροχές συρρικνώνεται, προκειμένου να δίνονται περισσότερα για την επιχειρηματική ανταγωνιστικότητα.
Αντί λοιπόν μερικοί να μένουν μόνο στο να υποχρεώσουμε τους τοπικούς βουλευτές να υπογράψουν για να μην κλείσει το Νοσοκομείο ή να διαμαρτυρηθούμε στην Περιφέρεια ή το Υπουργείο, να σκεφτούν ότι αυτή είναι η κεντρική πολιτική και αυτή πρέπει να αντιπαλέψουμε.

 Οι εργατοϋπάλληλοι, οι μικροεπαγγελματίες, οι ψαράδες, οι φτωχοί αγρότες, οι γυναίκες και οι νέοι των λαϊκών οικογενειών, μαζί με τους υγειονομικούς οφείλουν τώρα να οργανώσουν την πάλη τους, να συστρατευτούν με το ταξικό εργατικό κίνημα για να εμποδίσουν και να ανατρέψουν αυτή την πολιτική που από τη μία αυξάνει τις εισφορές και από την άλλη κλείνει Νοσοκομεία και στέλνει στον Καιάδα τη ζωή μας.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ.
ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ – ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νικολόπουλος  Παν.                                                       Παρασκευά Ευδοξία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου