Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Ανακοινώσεις του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου για πλειστηριασμούς και μειώσεις αποδοχών

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.
Ελ. Βενιζέλου 13- ΑΓΡΙΝΙΟ Τηλ.: (26410) 22 325 
FAX : (26410)46 515



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση του Ε. Κ. Αγρινίου καταγγέλλει στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα   της περιοχής τις μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης ( Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ) για σχέδιο έναρξης των πλειστηριασμών, ακόμη και σε βάρος της πρώτης κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών , αρχής γενομένης  από το Ιανουάριο του 2014.
Το όλο ζήτημα  αξιοποιείται ήδη  εκβιαστικά από την κυβέρνηση για να φέρει  στο γκισέ των τραπεζών  μεροκαματιάρηδες που δεν μπορούν να πληρώσουν  και κάτω από την απειλή του πλειστηριασμού, θα επιδιώξουν  εκ νέου διακανονισμό σε βάρος της ικανοποίησης των στοιχειωδών αναγκών τους.
Η σταδιακή εφαρμογή του μέτρου καθώς και τα λεγόμενα «κοινωνικά κριτήρια»  που προβάλλονται  από τους κυβερνητικούς παράγοντες  δεν πρέπει να ξεγελάσουν τα λαϊκά νοικοκυριά.
Πρέπει να σημάνει συναγερμός. Συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία,  δυναμώνουμε τη λαϊκή συμμαχία  μέσα από τις λαϊκές επιτροπές , πρέπει και μπορούμε να τους σταματήσουμε. Να ορθώσουμε  ασπίδα προστασίας των νοικοκυριών που απειλούνται . Ένας για όλους και όλοι για έναν.
Καμιά κατάσχεση , κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία.    
                                                                                                 
   Αγρίνιο  14 -   -2013       
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.   

            
             ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.
Ελ. Βενιζέλου 13- ΑΓΡΙΝΙΟ Τηλ.: (26410) 22 325 
FAX : (26410)46 515



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Νέα μείωση αποδοχών των εμποροϋπαλλήλων της χώρας  κατά 13% για την υπογραφή νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης  απαιτεί με πρόσφατες δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ( Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου)  κ. Κροκίδης , εκβιάζοντας  μάλιστα  τους εργαζόμενους ότι, αν δε δεχτούν από μόνοι τους αυτή τη μείωση, με τη λήξη της μετενέργειας της ισχύουσας συλλογικής σύμβασης, θα ακολουθήσουν  ατομικές συμβάσεις  και οι μειώσεις θα είναι μεγαλύτερες..
Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, για μια ακόμα φορά, εμφανίζεται σαν «λαγός» της κυβερνητικής αντεργατικής πολιτικής  και των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας σύμφωνα με τις εντολές της τρόικας.
Συγκεκριμένα προτείνει ο βασικός μισθός από 863€  να κατέβει στα 751€ με το πρόσχημα ότι έτσι  θα στηριχθεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.
Στην ίδια λογική, σύμφωνα με πληροφορίες, κινείται και η ΓΕΣΕΒΕ
 (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων) λογική, που στοχεύει ευθέως το θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Τη στιγμή που χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι  και ιδιωτικοί υπάλληλοι  παραμένουν  για μήνες απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, τη στιγμή που η φτώχεια , η ανεργία και η εξαθλίωση αποτελούν μόνιμο εφιάλτη  για τους εργαζόμενους , έρχονται οι κύριοι αυτοί  να εκβιάσουν  και να επιβάλλουν τα μέτρα και την πολιτική κυβέρνησης  -  Ε.Ε.- μονοπωλίων στο όνομα της «βιωσιμότητας» των επιχειρήσεων, με τη θεωρία του λιγότερου κακού για τους εργαζόμενους.
Καταγγέλλουμε την τακτική αυτή  των μεγαλοεργοδοτών  και καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου  και τα συνδικάτα τους σε οργάνωση της πάλης , όπως και σε όλους τους κλάδους, να μην περάσει η νέα αντεργατική επίθεση στους μισθούς, στην πάλη για υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων στο πλαίσιο των πραγματικών αναγκών των εργαζομένων.

              Αγρίνιο 16-  8  -2013     
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου