Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Συρία: Η προβοκάτσια των χημικών όπλων


                    


Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, όπως έκαναν και πριν 10 χρόνια στην περίπτωση της εισβολής στο Ιράκ, επικαλούνται για άλλη μια φορά το πρόσχημα των όπλων «μαζικής καταστροφής», των χημικών όπλων και της χρήσης τους κατά αμάχων, για την οποία κατηγορούν την συριακή κυβέρνηση.
Ωστόσο σήμερα υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν πως πρόκειται για μια στημένη προβοκάτσια, με στόχο την δημιουργία προσχήματος, που θα χρησιμοποιηθεί για την ιμπεριαλιστική επέμβαση.
Έτσι, π.χ. σε ένα από τα προάστια της Δαμασκού, που μέχρι πρόσφατα έλεγχαν οι «αντικαθεστωτικοί», ο συριακός στρατός ανακάλυψε αποθήκη και εργαστήριο κατασκευής χημικών όπλων.
Τα οπτικά ντοκουμέντα είναι ισχυρά:Σε βίντεο του «ΑΝΝΑ news», αποτυπώνεται υπόγειο εργαστήριο κατασκευής χημικών που είχαν οι «αντικαθεστωτικοί» στην περιοχή Τζόμπαρ (κοντά στη Δαμασκό) και βρήκε στη συνέχεια ο συριακός στρατός, μετά την εκδίωξή τους από το συγκεκριμένο μέρος. Εκεί βρέθηκαν αμερικάνικες αντιασφυξιογόνες μάσκες, αντίδοτα των χημικών από το Κατάρ, κι άλλα υλικά για την κατασκευή χημικών όπλων (σε ένα απ’ αυτά φαίνεται πως είναι κατασκευής Σαουδικής Αραβίας). Ο στρατιωτικός γιατρός στο 3ο λεπτό του βίντεο λέει πως 50 τουλάχιστον στρατιώτες παρουσιάστηκαν με συμπτώματα από δηλητηρίαση από χημικό αέριο, πιθανώς «αζαρίν». 
Σε βίντεο του ρωσικού καναλιού «ΒΕΣΤΙ» στο 1:17 του βίντεο φαίνεται το εργαστήριο κατασκευής των χειροποίητων χημικών όπλων που κατασκεύαζαν οι «αντικαθεστωτικοί». Τα υλικά που χρησιμοποιούν έχουν χώρες προέλευσης τη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ. Επίσης το βίντεο δείχνει στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων, ενάντια στους οποίους χρησιμοποιήθηκαν χημικά από τους «αντικαθεστωτικούς».

                                         902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου