Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Μαχητική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό (ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ, ΒΙΝΤΕΟ)






Μαχητική και μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και καταδίκης των δολοφονικών επιθέσεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, με τη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, μέσα στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην καρδιά της πόλης, όπου στεγάζεται το Αμερικάνικο Προξενείο.
Οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και της ΕΔΥΕΘ, αψήφισαν τη βροχή και συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου. Από εκεί με πορεία, στην κεφαλή της οποίας είχε τοποθετηθεί η παλαιστινιακή σημαία και φωνάζοντας συνθήματα, κατευθύνθηκαν προς το αμερικάνικο Προξενείο. Αιφνιδιάζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούν το αμερικάνικο προξενείο, μπήκαν μέσα και εκεί πραγματοποίησαν τη συγκέντρωση.
Χαιρέτησε ο πρόεδρος της παλαιστινιακής παροικίας, Σούκι Ασόκι, ο οποίος αναφέρθηκε στις συνέπειες των δολοφονικών επιθέσεων στο λαό της Παλαιστίνης που μετράει ήδη δεκάδες άμαχους νεκρούς, κυρίως γυναίκες και παιδιά, καθώς και εκατοντάδες τραυματίες.
Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Γιάννης Νοτάκης από το ΠΑΜΕ. Σημείωσε ότι οι στρατιωτικές αυτές επιθέσεις εντάσσονται στα σχέδια, που έχουν καταστρώσει τα επιτελεία των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και προετοιμάζουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία και το Ιράν.
Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε αφού προηγούμενα οι διαδηλωτές έκαψαν τις σημαίες των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της ΕΕ.
Οι διοργανωτές, κάλεσαν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να βρίσκεται σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα και να συμμετέχει μαζικά στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που προγραμματίζει η ΕΔΥΕΘ το Σάββατο 1η Δεκέμβρη, έξω από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τις δράσεις ενάντια στην κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Νωρίτερα, το μεσημέρι, η Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αρνήθηκε να φέρει για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το ψήφισμα καταδίκης των δολοφονικών επιθέσεων του Ισραήλ, που κατέθεσαν οι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσηs

                                               Πηγή: 902. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου