Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

H ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ

                         

Την Παρασκευή 24-12-2010, κυκλοφόρησε απ’ την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου υπαλλήλων νομαρχιακής αυτοδιοίκησης νομού Αιτωλοακαρνανίας που ανήκει στην  ΠΑΣΚΕ μια ανακοίνωση που δήθεν το περιεχόμενό της αποφασίστηκε ομόφωνα απ’ τη γενική μας συνέλευση.
Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική κι έχει ως εξής:
1.Η εισήγηση του προέδρου του Δ.Σ. ασχολήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της με τον αριθμό των υπαλλήλων που περιλαμβάνει ο νέος οργανισμός κατά κατηγορία και στην εκτίμησή του πως με βάση τους αριθμούς δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα. Δεν έβαζε θέμα για τροποποίηση του οργανισμού της περιφέρειας  και δημιουργία οποιασδήποτε υπηρεσίας ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ. Έτσι η αναφορά στην ανακοίνωση του συλλόγου, του Αγρινίου σαν την πόλη που δήθεν αποφάσισε η Γ.Σ και μάλιστα ομόφωνα να ζητήσει απ’ τον περιφερειάρχη να δημιουργηθούν υπηρεσίες, είναι ψέμα. Αποτελεί δε,  μια διχαστική ενέργεια που δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς του συλλόγου και βάζει συνειδητά ή ασυνείδητα το δηλητήριο του τοπικισμού μέσα στις γραμμές μας, όταν μάλιστα όλοι γνωρίζουμε την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί γύρω απ’ αυτό το θέμα. Είναι ταυτόχρονα βαθιά αποπροσανατολιστική,  γιατί ήδη άρχισε να γίνεται κουβέντα και φασαρία γι’ αυτό κι όχι για το κύριο που είναι η ανηλεής επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στο βιοτικό επίπεδο και τα δικαιώματα μας  και με ποιο συγκεκριμένο τρόπο θα την αντιπαλέψουμε.
O πρόεδρος του συλλόγου σε συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα ισχυρίζεται πως αυτή η αναφορά του στην ανακοίνωση δεν σημαίνει  ότι ο σύλλογος ζητάει να μεταφερθούν οι υπηρεσίες απ΄το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο αλλά να παραμείνουν και οι υπηρεσίες στις υπόλοιπες πόλεις που με το νέο οργανισμό δεν υφίστανται πλέον......"Εδώ ο εχθρός μας  δεν είναι το Μεσολόγγι αλλά έχουμε πρόβλημα με τη Πάτρα "....λέει χαρακτηριστικά. Δηλαδή η πλειοψηφία του Δ.Σ. "θυμάται" παραμονή Χριστουγέννων πως ο Καλλικράτης θα 'χει  αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή των εργαζομένων,    κάποιοι δεν θα 'χουν γραφεία κι αρμοδιότητες, κάποιοι θα μετακινηθούν, κάποιοι θ' απολυθούν αλλά ο υπαίτιος κι ο δημιουργός αυτής της κατάστασης δεν είναι η κυβέρνηση και η πολιτική της αλλά κάποιος ασαφής κι απροσδιόριστος εχθρός στη Πάτρα. Επί ένα ολόκληρο χρόνο, οι μικρές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στη νομαρχία προειδοποιούμε για τις ολέθριες επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής, για το περίφημο "ΣΦΑΖΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  ΚΙ  ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ  ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ" του κ.ΠΑΓΚΑΛΟΥ που μιλούσε ξεκάθαρα για απολύσεις υπαλλήλων. Μας λέγανε τα γνωστά περί ξύλινης γλώσσας , περί γραφικότητας και καταστροφολογίας. Τώρα έρχονται κι αντί να ζητήσουν τη συμπαράταξη όλων των συναδέλφων,οργάνωση,δυναμική αντίδραση κι ανατροπή της βάρβαρης αυτής πολιτικής που ήδη για κάποιους συναδέρφους φέρνει " μαύρες" πρωτοχρονιάτικες μέρες, βάζουν επί μέρους θέματα και σπρώχνουν τους συναδέλφους σε άχρηστες κι ανούσιες διαμάχες.
2.Στην παρέμβαση που κάναμε στην Γ.Σ. αναφέραμε το πλαίσιο πάνω στο οποίο κατά τη γνώμη μας θα πρέπει να στηριχτεί ο σύλλογος προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών του αλλά κι όλων των συναδέλφων ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση δηλαδή:
Καμιά απόλυση συναδέλφου ανεξάρτητα από κατηγορία, σύμβαση ή εργασιακή σχέση.
Καμιά μετακίνηση συναδέλφου χωρίς τη θέλησή του.
Καμιά μετακίνηση σε προσωποπαγή θέση, γιατί αυτές είναι θέσεις με μειωμένα δικαιώματα.
Εξασφάλιση της μισθοδοσίας μας απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό.
Επειδή καμιά επίσημη ενημέρωση δεν έχουμε και τα γεγονότα τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς η συγκέντρωση το πρωί της 3-1-2011,να μετατραπεί στη συνέχεια σε γενική συνέλευση, όπου θα αποφασίσουμε συγκεκριμένους τρόπους οργάνωσης και δράσης κι όχι όπως γίνεται μέχρι τώρα που στην ουσία δεν κάνουμε τίποτα..
Επί των ανωτέρω προτάσεων που αρκετοί συνάδελφοι έδειξαν πως αποδέχονται δεν έγινε καμιά ψηφοφορία και ως εκ τούτου η πλειοψηφία του Δ.Σ. όφειλε να τις καταγράψει στην ανακοίνωση κι όχι να καταγράφει τη δικιά της αντίθετη άποψη σαν απόφαση της γενικής συνέλευσης και μάλιστα ΟΜΟΦΩΝΗΣ.
Γι’ αυτούς τους λόγους λοιπόν καλούμε ΑΜΕΣΑ την πλειοψηφία του Δ.Σ. να  ΑΠΟΣΥΡΕΙ την ανακοίνωση γιατί με την ενέργεια αυτή  διασπά την προσπάθεια οργάνωσης και διεξαγωγής του αγώνα μας.
3.Είναι πλέον ξεκάθαρο σε κάθε καλόπιστο άνθρωπο που ασχολείται με τα κοινά πως οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ ακόμα κι αν ήθελαν δε μπορούν να αντιπαλέψουν αυτή την πολιτική. Κύριο μέλημά τους δεν είναι η προάσπιση των συμφερόντων μας αλλά το πώς θα βγει  με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες η κυβερνητική πολιτική. Το ίδιο και οι δυνάμεις της ΔΑΚΕ που απουσιάζουν από οποιαδήποτε συλλογική διαδικασία, δεν παίρνουν θέση σε τίποτα και μόνο στα κρυφά ψιθυρίζουν πως αν ήταν αυτοί όλα θα πήγαιναν ρολόι.  Και οι δύο στα πρωτοβάθμια σωματεία το παίζουν ακομμάτιστοι και ξιφουλκούν ενάντια στο ΠΑΜΕ  που παρουσιάζει την πολιτική διάσταση των γεγονότων, μιλώντας για κοινά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ψηφοδέλτια όπως στην περίπτωση του συλλόγου μας. Όταν όμως έρχεται η ώρα της ψήφου για  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  και ΑΔΕΔΥ   τότε χωρίς ενδοιασμούς ή τύψεις στοιχίζονται πίσω απ’ τις παρατάξεις των κομμάτων τους και  η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ πάει περίπατο.
Συνάδελφοι σας καλούμε να βγάλετε τ’ αναγκαία συμπεράσματα, να απεγκλωβιστείτε απ’ αυτές τις παρατάξεις ,ενισχύοντας τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, (που σας είπαν και σας λένε την αλήθεια), παντού σε κάθε εργασιακό χώρο, αλλάζοντας τους συσχετισμούς σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ  γιατί μόνο έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε συνδικαλισμό ανάλογο των δύσκολων καιρών που ζούμε.
                            
                                           
                   ΕΥΧΕΣ  ΓΙΑ  ΥΓΕΙΑ  ΚΑΙ  ΔΥΝΑΜΗ ΤΟ  2011
                                              .
                       ΤΑΞΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
          (οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας)
                                    ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 28-12-2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου