Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΝΤΡΟΠΗ & ΑΙΣΧΟΣ!

             
                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ

Σε μια περίοδο που οι ελλείψεις στην εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα, υποδομές, έλλειψη σχολικών βιβλίων, κατάργηση σχολικών μονάδων, υποχρηματοδότηση, απολύσεις εκπαιδευτικών κ.α, γίνονται καθεστώς τις τελευταίες μέρες, η κυβέρνηση, φαίνεται ότι στο πλαίσιο των περικοπών και της ανταγωνιστικότητας, βολεύτηκε με τη «λύση» της «χορηγίας» από το ΝΑΤΟ, σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Ν.Χανίων.
Αυτή η «προσφορά» αναφέρεται σε έγγραφο που στάλθηκε στα σχολεία του Ν.Χανίων, με αποστολέα «ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΚΡΗΤΗΣ» , στο οποίο πεδίο βολής, αυτή την περίοδο, εκπαιδεύονται Γερμανοί στρατιώτες… Η δε «προσφορά», συνοδεύεται με την απαίτηση των γενναιόδωρων «ευεργετών», για δηλώσεις ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης από τη σχολική κοινότητα, στους δολοφόνους των λαών του ΝΑΤΟ.Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ΝΤΡΟΠΗ & ΑΙΣΧΟΣ!
Η ΕΕΔΥΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τα μαθητικά συμβούλια σε όλη τη χώρα να μην επιτρέψουν αυτόν τον εξευτελισμό! Να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του μηχανισμού του ΝΑΤΟ, που με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης κάνει προσπάθεια να εισβάλλει, με αυτόν τον θρασύ και ανήθικο τρόπο στα σχολεία της χώρας μας.
Είναι υποχρέωση όλων μας να μην δεχτούμε από τους δολοφόνους των λαών προσφορές από ματωμένα χέρια. Είναι υποχρέωσή μας να μην ανεχτούμε συμπεριφορές που μας υποβιβάζουν σε υποτελείς και επαίτες των ΝΑΤΟϊκών φονιάδων.
Αυτοί, που τόσο «νοιάζονται» για τους μαθητές και τη νεολαία της Ελλάδας, είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για τη δολοφονία εκατοντάδων παιδιών, κατά τους τελευταίους βομβαρδισμούς στη λωρίδα της Γάζας.

Η ΕΕΔΥΕ απαιτεί από τη σημερινή συγκυβέρνηση 
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ:
  • Να αποκλείσει το ΝΑΤΟ από οποιοδήποτε ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα.
  • Να μη συμμετάσχει η Ελλάδα με κανέναν τρόπο στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ετοιμάζονται κατά της Συρίας και του Ιράν
  • Να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας. 
  • Να κλείσει τώρα!
  • Να κλείσουν όλες οι Βάσεις και να μην παραχωρηθεί ούτε γη, ούτε αέρας, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών, μετατρέποντας τη χώρα μας σε ορμητήριο ενάντιων άλλων λαών της περιοχής!
  • Να επιστρέψουν τώρα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων
  • Να ακυρωθούν οι στρατιωτικές συμφωνίες της χώρας μας με το Ισραήλ.
                              
                            Αθήνα, 21 Νοέμβρη 2012 
                       ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου