Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Ανακοίνωση συλλόγου εκπαιδευτικών Α/θμιας Μεσολογγίου «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» για την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων στις 11 Μάη

 



   
   Παρά το «βαθύ κόκκινο» στο οποίο μπήκε ο δήμος της Ι.Π. του Μεσολογγίου, κανένα μέτρο απ’ όσα ίσχυαν μέχρι τώρα σε τέτοιες καταστάσεις δεν εφαρμόστηκε και με μια εκ νέου Υπουργική Απόφαση, τα σχολεία άνοιξαν δια ζώσης(!!) με μοναδικό μέτρο τα self- test. Η κατάσταση είναι τραγική με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς.
   Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου, ο δήμος σε συνεργασία με τους συλλόγους Α/θμιας και Β/θμιας, έβγαλαν απόφαση κλεισίματος των σχολείων, προκειμένου το Υπουργείο να επανεξετάσει την κατάσταση. Μάταιος κόπος! Το Υπουργείο, όχι μόνο δεν παραδέχτηκε το λάθος του, αλλά κατακεραύνωσε τους πάντες πιέζοντας να εφαρμοστεί η αρχική του απόφαση.
  Τα σχολεία ανοίγουν κι ενώ όλοι περιμέναμε με ανυπομονησία αυτή τη στιγμή, παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις. Τα σχολεία αποδεκατισμένα με εκπαιδευτικούς και οικογένειες να νοσούν, κι άλλες, που φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.
 Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση κωφεύει στις φωνές βοήθειας των πολιτών προβάλλοντας μόνο την ατομική ευθύνη. Το μπαλάκι της ευθύνης πετιέται στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς, την ίδια στιγμή που εκείνη αρνείται να αναλάβει τη δική της.
   Η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, χωρίς οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι οικογένειές τους να παίζουν την υγεία τους κορώνα-γράμματα.
  Θεωρούμε απαράδεκτο και επικίνδυνο να πηγαίνουμε στα σχολεία με τον κορονοϊό να θερίζει στην περιοχή μας και την κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα .

ΘΕΤΟΥΜΕ ΩΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
  • Μαζικά τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, για εκπαιδευτικούς, και όλους τους εργαζόμενους (σχολικές καθαρίστριες, σχολικοί τροχονόμοι, κυλικεία ,ταξί).
  • Επίσπευση των εμβολιασμών των εκπαιδευτικών και του σχολικού προσωπικού
  • Μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη
  • Απολύμανση των σχολείων σε τακτά διαστήματα και επαρκές προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία

   Καλούμε την Κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την υπεράσπιση της υγείας των πολιτών του δήμου μας, πριν αυτές γίνουν… εγκληματικές.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας

Ευθυμίου Δημήτρης   Κυριακίδης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου