Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Βόμβες «λυμάτων»: Νέο όπλο μαζικής τιμωρίας του Παλαιστινιακού λαού ή αλλιώς: όταν η βαρβαρότητα των "πολιτισμένων" καπιταλιστών - ιμπεριαλιστών ξεπερνά κάθε όριο!




Πηγή: Associated Press

  Η βαρβαρότητα των ισραηλινών δυνάμεων που εξαπολύουν τις τελευταίες ημέρες εναντίον του λαού της Παλαιστίνης δεν εξαντλείται στις ρουκέτες και τις αεροπορικές επιδρομές κατά των αμάχων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Al Jazeera» οι ισραηλινές δυνάμεις εκτοξεύουν μια υγρή χημική ένωση, που μοιάζει με λύματα, καθώς η έντονη μυρωδιά περιγράφεται από εκείνους που το έχουν βιώσει ως η μυρωδιά των λυμάτων που αναμιγνύονται με σάπια πτώματα. Πρόκειται όμως για ένα σκεύασμα χημικών ουσιών που παρεμποδίζει την κανονική αναπνοή, προκαλεί έντονη ναυτία και εμετό.
  Στα αραβικά ονομάζεται «kharara», δηλαδή «η αφόδευση», εξαιτίας της μυρωδιάς του. Στα αγγλικά, ονομάζεται «skunk water» (νερό του ασβού), λόγω της μυρωδιάς του ζώου. Το «νερό του ασβού» αναπτύχθηκε ως όπλο «ελέγχου πλήθους» από την ισραηλινή εταιρεία «Odortec».
  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Al Jazeera», σε υψηλές δόσεις μπορεί να προκαλέσει θάνατο και όταν πυροδοτείται από κανόνι νερού, ψεκάζεται σε εξαιρετικά υψηλή πίεση, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό ενώ ακόμα και μία μικρή δόση του συγκεκριμένου υγρού, αφήνει μυρωδιά στο δέρμα για μέρες. Σε ρούχα και σε κτίρια η δυσωδία μπορεί να διαρκέσει ακόμη περισσότερο.
   Φορτηγά που φέρουν το υγρό, περνούν από παλαιστινιακές γειτονιές ψεκάζοντας κτίρια ως αντίποινα στους κατοίκους της περιοχής που διαμαρτύρονται. Ως αποτέλεσμα, οι οικογένειες πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα, έως ότου εξαφανιστεί η δυσωδία.
  Η παρασκευάστρια εταιρεία, εκτός από την ισραηλινή κυβέρνηση, εξάγει το «προϊόν» της και στις ΗΠΑ, όπου έχει αγοραστεί από αρκετά αστυνομικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένου του Φέργκιουσον, στο Μιζούρι.
                                              902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου