Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΔΕΔΥ Αποφάσεις για κινητοποιήσεις


Στόχος της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας η εκτόνωση των αγωνιστικών αντιδράσεων


Την απόφαση να κηρύξει απεργία στις 6 Οκτώβρη πήρε την περασμένη Παρασκευή το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ με τις ψήφους των παρατάξεων ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΑΠ, παράταξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ). Η μέρα πραγματοποίησης της απεργίας μπορεί να αλλάξει αν συμφωνηθεί να γίνει από κοινού με τη ΓΣΕΕ σε κάποια άλλη κοντινή ημερομηνία.
Οι παρατάξεις αυτές απέρριψαν την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο για κήρυξη 48ωρης απεργίας και να ακολουθήσει η πραγματοποίηση γενικής απεργίας. Οι ταξικές δυνάμεις τόνισαν ότι ο αγώνας πρέπει να υπακούει στην ανάγκη κλιμάκωσης των αγωνιστικών αντιδράσεων και του συντονισμού όλων των εργαζομένων ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζεται, στους φορείς και σε όσους τη στηρίζουν.
Αντιθέτως οι ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και ΑΠ απέδειξαν ότι εχθρεύονται τη γραμμή της ταξικής πάλης. Αυτό φάνηκε από τη στάση που κράτησαν απέναντι στην πρόταση των ταξικών δυνάμεων για την οργάνωση της λαϊκής άρνησης πληρωμής των χαρατσιών, ως ένα βήμα στον αγώνα ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων.
Αν και οι προτάσεις είχαν κατατεθεί και οι ψηφοφορίες είχαν ξεκινήσει ο Η. Βρεττάκος, επικεφαλής της ΑΠ, βλέποντας την πολιτική δυναμική της πρότασης των ταξικών δυνάμεων έσπευσε να υπονομεύσει τη διαδικασία ψήφισής της, προτείνοντας τελευταία στιγμή τα εξής: Αγώνας ενάντια στα χαράτσια, πολιτική και συνδικαλιστική στήριξη όσων δεν πληρώνουν τα χαράτσια, στήριξη της απόφασης της ΓΕΝΟΠ να μην ενσωματωθούν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ τα νέα χαράτσια για τα ακίνητα.
Ακόμα και έτσι η ψηφοφορία έβγαλε 15 ψήφους υπέρ της πρότασης των ταξικών δυνάμεων, 8 λευκά και 5 υπέρ της πρότασης της ΑΠ, για να σπεύσουν οι δυνάμεις της ΠΑΣΚ να αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα και να πουν ότι η ψηφοφορία θεωρείται ως μη γενόμενη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου