Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ



           ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ Γ.Σ. ΤΗΣ 

                            ΠΟΕ - ΟΤΑ


     Με ψέματα, χυδαιότητα και αντικομμουνισμό ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ προσπάθησαν στο τελευταίο (24-1-2012) Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ – ΟΤΑ να συγκαλύψουν την υποταγή τους στα βάρβαρα μέτρα που έρχονται από την συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ-ΛΑΟΣ) και να πάρουν αποφάσεις που διασπούν την αναγκαία ταξική ενότητα του κλάδου.
       Αναλυτικά για τα κυριότερα ζητήματα που συζητήθηκαν έγιναν οι εξής τοποθετήσεις:
για την αναγκαιότητα προκήρυξης απεργιακής κινητοποίησης με στόχο να εμποδιστούν κυβέρνηση, εργοδότες και τρόικα να πάρουν τα νέα βάρβαρα μέτρα
ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ απέρριψαν την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για την οργάνωση και κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης στο 1ο δεκαήμερο του Φλεβάρη, με κεντρικό σύνθημα:
      «ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ - ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ . 
ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΗ. 
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΣΚΛΗΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ».
      Οι παρατάξεις αυτές στο Γ.Σ. έλεγαν ότι «πρέπει να περιμένουμε την ΑΔΕΔΥ», ότι «δεν μπορούμε να πάμε σε ξεχωριστή κινητοποίηση» και έκρυβαν ότι οι ίδιες δυνάμεις και στην ΑΔΕΔΥ καταψήφισαν την πρόταση για απεργία ….
      Κάνουν πως δεν βλέπουν την όξυνση της επίθεσης, τις συνεχείς αντεργατικές αποφάσεις κυβέρνησης, τρόικας και πλουτοκρατίας και γι αυτό είπαν «θα κάνουμε απεργία αν χρειαστεί»!!. Δεν πιστεύουν στους αγώνες των εργαζομένων και γι’ αυτό είπαν «Δεν θα οδηγήσουμε τον κόσμο σε χαμένα μεροκάματα» !!
      Η ΠΑΣΚΕ αρνήθηκε επίσης να ψηφίσει για την καταγγελία που καταθέσαμε ενάντια στο ρόλο της ΓΣΕΕ για τη συμμετοχή της στον κοινωνικό διάλογο καθώς και ενάντια στη κυβέρνηση για τα μέτρα που απεργάζεται. Τόσο διαφοροποιημένη είναι από το ΠΑΣΟΚ!!!
      Την ίδια στάση κράτησε η ΠΑΣΚΕ και στην καταγγελία κατά του συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ στην ΔΟΕ και δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Νεάπολης- Συκεών (Φασφαλής Ν.) για την θέση που πήρε στο δημοτικό συμβούλιο να παραμένουν οι παιδικοί σταθμοί του δήμου ανοιχτοί και τις αργίες…!!
      Οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) στάθηκαν στην αναγκαιότητα ενιαίου αγωνιστικού μετώπου ενάντια στις απολύσεις – εφεδρείες, που έγιναν αλλά και για αυτές που έρχονται μέσα από τους κουτσουρεμένους οργανισμούς και την αξιολόγηση. 
     Κατήγγειλαν τη στάση κυβέρνησης και δημάρχων που χρησιμοποιώντας και την μέθοδο της απαξίωσης των υπηρεσιών προχωράνε σε ιδιωτικοποιήσεις τομέων και υπηρεσιών (πχ διαχείριση απορριμμάτων στο Λαγκαδά κ.α,στο Μαρούσι την καθαριότητα των δρόμων, στη Κηφισιά την αποκομιδή τα Σάββατοκύριακα, στη Καλλιθέα τα αθλητικά κέντρα, στη Σίκινο και τη Κίμωλο σχεδόν όλες τις υπηρεσίες κλπ).                                                                


     Δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις αγωνιστικές τους παρεμβάσεις μέσα από τα επιχειρησιακά , αλλά και τα κλαδικά σωματεία ενάντια στις απολύσεις μονίμων και συμβασιούχων και ενάντια στην απλήρωτη εργασία, που παίρνει διαστάσεις πανδημίας. 
    Ανάδειξαν τις ευθύνες των ηγεσιών των άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων που προβάλουν στις παρεμβάσεις τους στις Δημοτικές Αρχές επικίνδυνες θέσεις, λέγοντάς τους «Να προσλάβεις δήμαρχε 2μηνίτες…», αντί να αγωνιστούν για μονιμοποιήσεις και προσλήψεις με σταθερή και μόνιμη δουλειά.
      Ξεσκέπασαν τον υποκριτικό ρόλο των δημοτικών αρχών, που μέσα από τα κοινωνικά παντοπωλεία , φαρμακεία κλπ θέλουν να εξασφαλίσουν την κοινωνική συνοχή που τόσο χρειάζεται το καπιταλιστικό σύστημα για τη διαιώνιση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.
για την εγγραφή στην ΠΟΕ ΟΤΑ νέων σωματείων
      ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ καταψήφισαν την εγγραφή 2 σωματείων της Β. Εύβοιας και των Δελφών- Δωρίδος, γιατί διέπραξαν το μεγάλο έγκλημα, να γράφουν ως ισότιμα μέλη όλους τους εργαζόμενους των δήμων αυτών!!! ενώ υπερψήφισαν την εγγραφή του λεγόμενου «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ» δηλ. του 18ου σωματείου στο Δήμο της Αθήνας και του νέου (2ου) σωματείου που ίδρυσε η ΠΑΣΚΕ στο Δήμο Ελευσίνας.
     ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ επιβεβαίωσαν και πάλι ότι θεωρούν τους συμβασιούχους εργαζόμενους β΄ κατηγορίας. Επιβεβαίωσαν τα όσα αναφέρει η ΠΑΣΚΕ στην δικαστική αγωγή κατά του «Συλλόγου Κοινοτικών Υπαλλήλων Νομού Αττικής», ότι «οι συμβασιούχοι κρίνονται επικίνδυνοι για την εργασιακή ειρήνη….», και για αυτό δεν τους θέλουν.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

      Είναι απαραίτητο να μάθουν οι εργαζόμενοι την επιχειρηματολογία των δυνάμεων αυτών και να βγάλουν συμπεράσματα. Είπαν ρίχνοντας τις δικές τους ευθύνες στους συμβασιούχους ότι «δεν θέλουν οι συμβασιούχοι να μονιμοποιηθούν», ότι «δεν ενδιαφέρονται για το σωματείο», «δεν ενσωματώνονται… αλλά απλά θέλουν μια δουλίτσα…»!!.
      Μιλήσανε «για ενιαίους κανόνες» για όλους, εννοώντας την συνέχιση του διαχωρισμού των εργαζομένων και χαϊδεύοντας τα σωματεία «σφραγίδες», που δεν λειτουργούν αλλά τους εξασφαλίζουν τα απαραίτητα εκλογικά κουκιά…
      Η ΠΑΣΚΕ έλεγε και ξανάλεγε «είχαμε τη δυνατότητα στο ενδιάμεσο συνέδριο να αλλάξουμε το καταστατικό και δεν έγινε…», κρύβοντας ότι πολέμησε λυσσαλέα ενάντια στην αλλαγή του καταστατικού και ότι παρ’ όλα αυτά η πρότασή μας πήρε το 55% των συνέδρων.
      Προκειμένου δε να εξασφαλίσει ανάλογες αποφάσεις και από την Επιτροπή Νομιμοποίησης, πραξικοπηματικά μετέτρεψε με τις πλάτες της ΔΑΚΕ αυτή την επιτροπή, που προβλέπεται από το καταστατικό ως 5μελής διαπαραταξιακή (με τις 5 παρατάξεις της ομοσπονδίας) σε 5μελή 3παραταξιακή, πετώντας έξω τις παρατάξεις της ΑΣΚ & των «Αγωνιστικών Κινήσεων». 
   Το ΠΑΜΕ δήλωσε και δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει επιτροπές που μόνο στόχο έχουν την εξυπηρέτηση των παραταξιακών τους σχεδίων και τον αποκλεισμό σωματείων και αντιπροσώπων που υλοποιούν το αυτονόητο, να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι τα ίδια δικαιώματα.
    Η ΑΣΚ ζήτησε να γραφτούν τα σωματεία με το εξής φοβερό επιχείρημα… «να γραφτούν τα σωματεία ότι και να λένε στα καταστατικά τους ….και τελικά η ομοσπονδία θα αποφασίσει…» και μαζί με τις «Αγωνιστικές Κινήσεις» δεν είπαν κουβέντα τι τελικά θα κάνουν. Θα δεχτούν τους συμβασιούχους ως εργαζόμενους με ίσα δικαιώματα στους συλλόγους που έχουν πλειοψηφία; Θα πάρουν σχετικές αποφάσεις ή όχι;

Γα την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων (ΤΕΑΔΥ με ΕΤΕΑΜ κλπ)

      Στο εκβιαστικό δίλημμα της κυβέρνησης για ενοποίηση των επικουρικών ταμείων (ΤΕΑΔΥ με ΕΤΕΑΜ κλπ) η ΠΑΣΚΕ όχι μόνο δεν απάντησε αρνητικά, αλλά θέλοντας να κωλυσιεργήσει και να βγάλει την ευθύνη από πάνω της και να τη μεταφέρει στους εργαζόμενους μίλησε για δημοψήφισμα!!! (μετά το δημοψήφισμα του Παπανδρέου εξάγγελε δημοψήφισμα και η ΠΑΣΚΕ στη ΠΟΕ ΟΤΑ !!).
    Το ΠΑΜΕ τοποθετήθηκε αναδεικνύοντας τις ευθύνες κράτους και εργοδοσίας για την διαχρονική καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και την αναγκαιότητα πάλης με αίτημα την άμεση κάλυψη των ελλειμμάτων ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν τα ασφαλιστικά ταμεία στις συντάξεις και τα μερίσματα.
για ΒΑΕ
     ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ πιστεύουν ότι με τρικλοποδιές θα μετατρέψουν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας σε επίδομα «αναπλήρωσης» της μείωσης του μισθού και για αυτό πρότειναν την «κλιμακοποίησή» του. Το ΠΑΜΕ διαφώνησε και ζήτησε να δοθεί το επίδομα το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων που θα έπρεπε να είναι στα ανθυγιεινά επαγγέλματα, όπως έχει αναλυτικά καταθέσει στην πρότασή της.

Για τον τόπο διεξαγωγής του επόμενου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

    ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΔΑΚΕ αποφάσισαν με τα λεφτά των εργαζομένων να πάνε τριήμερο ταξίδι στη Κυλλήνη ή στη Θεσσαλονίκη, απορρίπτοντας την πρότασή μας να γίνει το συνέδριο σε δημοτικό κτίριο - αμφιθέατρο της Αττικής (π.χ. Περιστέρι).

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

    ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΣΚ & «Αγωνιστικές Κινήσεις» παρά τις διαφορές τους συναντήθηκαν στις αντιμνημονιακές τους προτάσεις και στις αντινεοφιλελεύθερες κορώνες τους, πάντα βέβαια προσαρμοσμένες μέσα στα όρια του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι επικίνδυνη αυταπάτη να πιστεύει κανείς ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές θα γίνει πιο ανθρώπινο το σύστημα. Πιο βάρβαρο θα γίνεται.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

   Δεν είναι μονόδρομος η υποταγή και η υποχώρηση για να σωθεί η κερδοφορία των μονοπωλίων και η διάσωση του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που μας καλούν.
      Μονόδρομος για εμάς είναι:
Η αντίσταση για να μην ισοπεδώσουν πλήρως ό,τι μας απέμεινε.
Να αντεπιτεθούμε απαιτώντας έξοδο από τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. με μονομερή διαγραφή του χρέους.
Το χτίσιμο της δικής μας λαϊκής συμμαχίας, του δικού μας μετώπου απέναντι στο δικό τους μαύρο μέτωπο.


Άλλαξε τους συσχετισμούς. 
Ισχυροποίησε το ΠΑΜΕ. 
Ψήφισε ΔΑΣ – ΟΤΑ.


Δώσε απάντηση στις συνδικαλιστικές ηγεσίες 
που διαιρούν τους εργαζόμενους,
που υπονομεύουν κάθε αγωνιστική διάθεση. 

 Αθήνα 26-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου