Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ποιος, αλήθεια, έλεγε την... αλήθεια;





10 χρόνια πριν: τί γραφόταν για το ευρώ



'Οταν πριν από δέκα χρόνια όλοι αυτοί οι «σωτήρες» που μας κυβερνούν (και) σήμερα είχαν στήσει το «τοτέμ» του ευρώ, στο οποίο έσπρωχναν τον ελληνικό λαό να προσκυνήσει, το ΚΚΕ, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της ΚΕ του Κόμματος το 2002, σημείωνε:
«Καμία νέα σελίδα δεν ανοίγει για τους εργαζόμενους με την καθιέρωση του ΕΥΡΩ. Ανοίγει νέα σελίδα για την πλουτοκρατία. Νέα σελίδα υπέρ του λαού θα ανοίξει μόνο όταν θα βγει ο ίδιος στο προσκήνιο και θα χαράξει τη δική του πορεία». 

Στις 3 Γενάρη 2002, όταν τα περίπτερα κατακλύζονταν
από τα εξάστηλα των εκδοτικών συγκροτημάτων
με ουρανομήκεις ευχές και τυμπανοκρουσίες
για το «Ευρω-ποδαρικό» που μας είχε βρει,
ο «Ριζοσπάστης» απευθυνόταν στον ελληνικό λαό
με αυτόν τον τίτλο στο πρωτοσέλιδό του.
Ποιος, αλήθεια, έλεγε την... αλήθεια;


Την επόμενη μέρα, στις 2 Γενάρη του 2002, και ενώ συνεχιζόταν το μεθύσι του πολιτικού προσωπικού της άρχουσας τάξης λόγω της έλευσης του ευρώ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε άρθρο της στην εφημερίδα «Ημερησία», μεταξύ άλλων σημείωνε:

«Η λειτουργία του ευρώ θα έχει κι αυτή το "κόστος" της το οποίο όμως θα πληρώσουν μόνο οι εργαζόμενοι (...). Το οικοδόμημα της ΕΕ εμφανίζεται (...)κυρίως συνεκτικό απέναντι στους όρους εκμετάλλευσης των εργαζομένων της Ευρωζώνης (...).
Ταυτόχρονα εντείνεται η ανισόμετρη ανάπτυξη των οικονομιών της Ευρωζώνης, οι αντιθέσεις μεταξύ των κρατών της (...). Οι συνέπειες από ενδεχόμενη ύφεση ήδη τρομάζουν (...)».
Όταν στις 3 Γενάρη του 2002 τα ΜΜΕ της πλουτοκρατίας είχαν φροντίσει το «ευρω-μεθύσι» να μετατραπεί πια σε ντελίριο, ο «Ριζοσπάστης» σε σχόλιό του για τα «νέα καθρεφτάκια» της άρχουσας τάξης, έγραφε:
«Ανοίγεις το ραδιόφωνο και ακούς για το "ευρώ"... Ανοίγεις την τηλεόραση και "βλέπεις" για το "ευρώ". Οι εφημερίδες "ευρώ". Ο Σημίτης πρωτοχρονιάτικα, κουνάει μια δεσμίδα "ευρώ".
Τελικά, ποια η διαφορά όλων αυτών, που πουλούν ως πρόοδο το γεγονός ότι ο λαός θα μετρά πλέον τη φτώχεια του σε "ευρώ", από τους άλλους, που μοίραζαν παλιότερα καθρεφτάκια στους ιθαγενείς;»
                                              
                                             Γράφει:
                                        ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
                                  
από Επιτροπή Παιδείας Ζακύνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου