Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων



      Το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης δεν καθορίζεται από τα κόμματα, όπως ψευδέστατα διαδίδουν τα ΜΜΕ κάνοντας λόγο για αυξήσεις, όταν μάλιστα μέρος της δεν έχει δοθεί. 

      Καθορίζεται από νόμο του 2002 και το ετήσιο ύψος της αυξάνεται ή μειώνεται ανάλογα με το ύψος του κάθε φορά κρατικού προϋπολογισμού.

      Το ΚΚΕ δεν θα είχε αντίρρηση να δεχτεί τη μείωση της κρατικής επιδότησης για λόγους αλληλεγγύης στο λαό που δεινοπαθεί, παρόλο που την κρατική χρηματοδότηση που λαμβάνει τη χρησιμοποιεί για να ενημερώνει το λαό και να δρα για την οργάνωση της πάλης του. 
     Ακόμα έχει ξεκαθαρίσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν πρόκειται, προκειμένου να λαμβάνει την κρατική χρηματοδότηση, να δεχτεί όρους που παρεμβαίνουν στη λειτουργία και στη δράση του.

     Επίσης το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει ζητήσει να μειωθούν δραστικά οι βουλευτικοί μισθοί και να καταργηθούν οι βουλευτικές συντάξεις και αποζημιώσεις.
     Είναι μεγάλη η υποκρισία των κομμάτων και των ΜΜΕ που υπερασπίζονται την πολιτική που ληστεύει το λαό για να φοροαπαλλάσσεται και να ενισχύεται η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, τα οποία προτάσσουν ως κύριο θέμα την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων. 
     Όταν γνωρίζουν ότι αυτή είναι ψίχουλα μπροστά στα προνόμια και στις απολαβές της πλουτοκρατίας, αλλά και σε αυτά που δίνονται υπόγεια και παράπλευρα από τους επιχειρηματικούς ομίλους στα κόμματα που τους υπηρετούν. 
     Εκείνοι που θέτουν σήμερα την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης μόνο τον λαό δεν σκέφτονται. Θέλουν η ύπαρξη και η δράση των κομμάτων να εξαρτάται κύρια ή αποκλειστικά από την επιθυμία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. 
     Πρώτος και κύριος στόχος τους προφανώς είναι το ΚΚΕ, όμως γελιούνται. 
     Το ΚΚΕ ούτε εξαρτάται από την πλουτοκρατία, ούτε υπάρχει περίπτωση να υποταχθεί σε αυτήν και στους μηχανισμούς της.
     Η επιδίωξη του ΚΚΕ είναι να εξασφαλίζει τη λειτουργία και τη δράση του από την οικονομική στήριξη των μελών του και του λαού. 
     Στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα απευθύνεται, πολύ περισσότερο σήμερα, γνωρίζοντας πόσο σκληρά δοκιμάζονται από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που διαρκώς κλιμακώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου